Серед 6 опорних лікарень Тернопільщини є Кременецька районна комунальна лікарня

На сайті Верховної Ради України опублікували перелік опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року, який був затверджений Кабінетом Міністрів у січні.

Подію прокоментував експерт з комунікації та висвітлення діяльності Тернопільського регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» Сергій Волохатий.

– Основою створення переліку опорних закладів стала спеціальна методика формування мережі, розроблена робочою групою, яка була сформована МОЗ України за участю представників Національної служби здоров’я України, Міністерства розвитку громад та територій України, представників проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» та обласних державних адміністрацій, – каже Сергій Волохатий.

Отож, до переліку опорних закладів охорони здоров’я у Тернопільській області увійшло шість лікарень:

* Тернопільська комунальна міська лікарня № 2;

* Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги;

* Тернопільська університетська лікарня;

* Бережанська центральна районна лікарня;

* Чортківська центральна комунальна районна лікарня;

* Кременецька районна комунальна лікарня.

Доступність медичних закладів – головна умова формування такого переліку. При цьому, шлях до лікарні не повинен перевищувати 1 годину.

Заклади охорони здоров’я, які включено до переліку, відповідають вимогам або згодом можуть стати багатопрофільними лікарнями з інтенсивним лікуванням першого або другого рівня. За задумом МОЗ, такі лікарні зможуть забезпечити своєчасність доступу до медичної допомоги, безпечність медичної допомоги на основі доказової медицини та економічну ефективність.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення