«Запасайтесь добром, поки можете»: в Україні прогнозують стрибок інфляції

Міністр розвитку економіки і торгівлі Тимофій Милованов дав два прогнози розвитку інфляції в нашій державі. Виявляється, через 2-3 роки рівень інфляції складе - понад 5%. Українці безперечно будуть здивовані.
[ads-post]Так, за оптимістичним прогнозом вже в наступному 2020 року в країні можлива інфляція в 5,8%. Що стосується 2021 року, то міністр вказує на те, що очікується 5,3% інфляції за базовим сценарієм. У той же час ситуація може трохи змінитися в 2022 році - 5,1% відповідно.
Підвищення загального рівня цін на товари і послуги на тривалий термін в 2021 році очікується на рівні 5,3%. За словами Тимофія Милованова, оптимістичний прогноз інфляції передбачає те, що через рік в Україну надійде на три мільярди більше інвестицій, тому і рівень інфляції буде вище, в порівнянні з попередніми роками.
Також міністр відзначає, що після 2022 року рівень інфляції буде знижуватися і це буде пов'язано з тим, що в нашій державі почне інтенсивно розвиватися зростання виробництва і доданої вартості в економіці.
Для розвитку оптимістичного сценарію в країні, як стверджує Милованов, необхідний відповідний бізнес-клімат, а головне - відсутність корупції у владі. Крім того, обов'язково треба забезпечити працюючу судову систем і реформи, що передбачають ліберальний ринок землі, а також приватизацію.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення