Куди йдуть гроші з ТзДВ "Кременчанка" розповіли в міській раді


Проблема техногенного характеру назріла у Кременці ще у 2013 році, коли свою роботу у місті розпочало ТзДВ «Кременчанка». Мешканці однієї з вулиць скаржаться на наслідки роботи підприємства, яке займається сушкою зерна. Проблеми зі здоров’ям – головний біль, першіння у горлі, кашель пов’язують саме з діяльністю «Кременчанки».
[ads-post]Першим публічно цю проблему порушив депутат Тернопільської міської ради Віктор Генсерук, який родом із Кременця. Він приїхав навідати батьків і на собі відчув негативний вплив підприємства. Також до нього звернулися мешканці вулиці із проханням допомогти вирішити проблему.
Неодноразово кременчани зверталися й до Кременцької міської ради та до вуличного депутата. Проте, проблема ускладнена тим, що хоча й адреса підприємства м. Кременець, вул. Березина, земельна ділянка, де воно розташоване, належить Білокриницькій сільській раді.
Проблема набула розголосу і привела до Кременця представників регіональних і всеукраїнських ЗМІ. Журналісти провели власні розслідування, поспілкувалися із сторонами конфлікту, проте питання – куди йдуть податки скандального підприємства, залишилося відкритим.
Детальну відповідь на нього дає фінансове управління Кременецької міської ради. Як повідомляє керівник управління Надія Тімахова бюджет міста у 2018 році від «Кременчанк отримав лише 4448 грн, 201 730 грн надійшли до Білокриницької сільської ради, ще 5 394 625 грн отримав державний бюджет. Разом це менше 6 млн грн. Звідки взялася сума в 11 млн грн, про яку в інтерв’ю заявив керівник «Кременчанки» – узагалі не зрозуміло.
Уже у 2019 році до державного бюджету «Кременчанка» сплатила 3 049 858 грн, у бюджет міста – 4438 грн та 283 442 грн до Білокриницької сільської ради.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення