На Кременеччині жінка втратила всі заощадження після дзвінка “поліцейського”

На Кременеччині жінка втратила всі заощадження після дзвінка “поліцейського”
Черговий факт шахрайства задокументували працівники Кременецького відділу поліції. Поспілкувавшись з додзвонювачем жителька села Хотівка втратила всі заощадження.

Зі слів жінки, до неї зателефонував невідомий, який представився співробітником одного із підрозділів поліції. Чоловік зазначив,що кошти краянки в небезпеці, адже невідома особа намагалася не санкціоновано здійснити грошовий переказ. Аби вберегти заощадження жінці необхідно повідомити персональні дані карткового рахунку, що вона й зробила. Вже через певний проміжок часу перевіривши баланс потерпіла виявила відсутність 5000 гривень. За допомогою звернулася до поліцейських.[ads-post]Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення