Жителю Шумська загрожує до чотирьох років позбавлення волі за надання неправомірної вигоди поліцейським


Хабарем чоловік намагався вирішити питання непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП.


На лінію 102 надійшло повідомлення від інспектора сектору реагування патрульної поліції відділення поліції у місті Шумську про те, що місцевий житель, котрого зупинили за порушення правил дорожнього руху і виявили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння, намагається відкупитися від адміністративної відповідальності.


З’ясувалося, поліцейські попереджали порушника про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, проте той не реагував, а кинув у багажник службового автомобіля 10 тисяч гривень. Патрульні повідомили про факт корупційного діяння керівництво та на лінію 102. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу – надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП на шумчанина теж складено.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення