В Україні вводять надзвичайний стан по всій країні!!!


В Україні запроваджують надзвичайний стан. Його вводять у всіх українських областях, крім Луганської та Донецької.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на брифінг після засідання РНБО.

РНБО просить Верховну Раду запровадити надзвичайний стан по всій території, крім Луганської та Донецької областей, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.


"По всій території України, крім Донецької та Луганської областей, буде введено НС. В залежності від території, від того, наскільки будуть вважати доцільним проведення тих чи інших речей, які описано згідно з нашим законодавством. Обласні комісії, в які будуть входити представники всіх органів державної та місцевої влади, будуть приймати ті чи інші рішення", — заявив Данілов.

В Україні після введення надзвичайного стану діятиме низка обмежень. Їх застосовуватимуть на місцевому рівні, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на брифінг після засідання РНБО.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що в Україні можуть ввести ряд обмежень. Зокрема, посилена охорона громадського порядку, обмеження руху, огляд транспорту та перевірка документів.

При цьому Данилов уточнив, що обмеження будуть вводитися на місцевому рівні, залежно від ситуації з безпекою.

"Залежно від території, від того, наскільки вважатимуть за доцільне проведення тих чи інших речей, описаних відповідно до нашого законодавства. Обласні комісії, в які будуть входити представники всіх органів державної та місцевої влади, будуть приймати ті чи інші рішення (про введення обмежень, - ред.)", — заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що країна перейде на воєнний стан тільки у випадку широкомасштабної війни з Росією.

А до парламенту внесли законопроект, який заборонить народним депутатам виїжджати з України в умовах воєнного стану.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення