На Кременеччині судили дебошира: кидав їжу в обличчя гостей і погрожував вбивством


На Кременеччині під час святкування дня народження один із гостей почав лаятись і розкидати їжу зі столу в обличчя відпочивальників.
А коли його взялись втихомирювати, то отримали від нього дулом пістолета по щоці та погрози вбивством.


Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 24 вересня 2021 року. Як слідує з обвинувального акту, випадок трапився 13 жовтня 2019 у селі Комарівка. Тоді один із гостей розбушувався, почав принижувати інших і кидати в них їжею зі столу, іменинниця покликала на підмогу брата, який був в себе вдома в тому ж селі. Втім йому не вдалось заспокоїти гостя, словесні переконання не подіяли.

Фігурант справи сказав неповнолітньому принести йому з авта шумовий пістолет виробництва «Bruni», моделі “OLYMPIC 6”. Той і приніс. Однак пістолет насправді був непридатний для стрільби, і обвинувачений,  використовуючи його механічні властивості – металеве дуло з колючо-ріжучим закінченням, наніс брату один удар в область лівої щоки.

Окрім того, він ще й пропонував неповнолітньому вистрелити в чоловіка, а коли той відмовився, то взяв зброю і показав йому як вчиняти протиправні дії – приставив дуло до голови чоловіка і погрожував вбивством.

Таким чином, він вчинив правопорушення за ознаками 4 ч. ст. 296 КК “Хуліганство”, ч.1 ст. 129 “Погроза вбивством”, ч.1 ст. 304 “Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність” та ч.1 ст. 309 КК “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”. Адже правоохоронці під час обшуку у його авто знайшли там ще й канабіс.

У суді обвинувачений вину повністю визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати. Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність його вини у вчиненні вищезгадуваних кримінальних правопорушень. Відтак визнав його винуватим і дав у підсумку три роки один місяць тюрми. Але на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування основного покарання з випробуванням строком на рік. Поки що вирок законної сили не набрав.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення