“Збив і залишив помирати”: потерпіла у ДТП вимагає покарати сина поліцейського з Шумщини

19-річна Олена Хрещук з Тернопільщини добивається покарання винуватця ДТП, в якій вона отримала серйозні травми пише Терміново. Аварія сталася в серпні минулого року. Дівчина за цей час пережила дві операції, наново вчиться ходити, а водій, який є сином заступника начальника Шумського відділення Кременецького відділу поліції розгулює на волі. Про це Олена Хрещук написала на своїй сторінці в Instagram. Аналогічний пост опублікувала її мама Людмила Хрещук у фейсбуці.

“Він далі їздить на машині, мотоциклі, тракторі”  

“8 місяців тому, 24 серпня  син замначальника поліції Андрій Д., житель с.Бриків Шумського району на службовому автомобілі батька збив мене і залишив саму помирати на вулиці, – написала у соцмережі Олена Хрещук. – Якби не почули люди в придорожній хаті, то не знаю, що було б зі мною до ранку. У мене внаслідок аварії вибиті зуби, перелом коліна зі зміщенням, струс мозку, шрами на обличчі. Я перенесла дві операції, вчуся наново ходити, а скільки ще болю прийдеться перетерпіти… А синок поліціянта, як ніби нічого не сталося, розгулює й надалі. Справу в Шумському відділенні поліції веде слідчий Щур Віталій Богданович. Справа готувалась до закриття. Я прошу вас всіх, допоможіть, робіть репост. Нехай знає весь світ, що в Україні, якщо ти син поліцейського, то ти можеш збити, вбити і ти не будеш наказаний”. 


Олена опублікувала свої фото до і після аварії, де видно всі її травми. А також додала фото чоловіка, який її збив.   “Діліться цим дописом. Ховайте від таких, як він своїх дітей, бо він і далі їздить на машині, мотоциклі, скутері, тракторі. Наступною його жертвою можете бути ви або ваші рідні”, – додала дівчина.  Користувачі соцмереж масово стали на захист травмованої дівчини. Пости Олени і її мами отримали тисячі лайків, поширень та коментарів. Люди бажають дівчині одужання і просять поліцію вжити дій, щоб дана історія мала справедливе завершення.  

“Все буде відкрито та об’єктивно” 

На пост Людмили Хрещук, де вона вона також позначила президента Володимира Зеленського та міністра МВС Арсена Авакова, відреагував лише начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.  “Пані Людмило, я прочитав Ваш пост. Сьогодні надам вказівку витребувати кримінальне провадження, щоб перевірити Вашу інформацію. До Вас приїдуть працівники інспекції по роботі з особовим складом, щоб офіційно отримати інформацію про причетність до події службового автомобіля”, – написав він.  У коментарях користувачі зауважили, що немає значення був водій на службовому автомобілі чи на особистому, він має відповісти за скоєне. Олександр Богомол запевнив, що розслідування найближчим часом буде завершене. 


“Дівчина лікувалась з травмою ноги та у стоматолога. Для проведення кінцевої експертизи щодо тяжкості тілесних ушкоджень необхідна повна медична документація, що описує травми та наслідки лікування. Після завершення цього процесу буде кінцева стадія розслідування, кваліфікація, погодження перспективи підозри у прокурора – процесуального керівника. Ще раз повторюсь, перед учасниками процесу, в тому числі потерпілими, це буде об’єктивно і відкрито”, – пообіцяв у черговому дописі Богомол.  Також він додав, що замість поста у фейсбуці  дівчині та її рідним простіше було написати скаргу на його ім’я або приїхати на прийом. Мовляв, “8 місяців сторони по тихому розбирались між собою, до кінця не розібрались…”

“Зроблять роботу слідчі, інспекція по роботі з особовим складом та внутрішня безпека розберуться з порушеннями зі сторони міліції. Надіюсь на якісну реакцію прокуратури щодо кваліфікації. Моє завдання забезпечити об’єктивність та прозорість процесів. Але ще раз уточню, є матеріали кримінального провадження і його розголошення може були лише за згодою потерпілих. Мама дівчинки сказала те, що вважала за необхідне. Додаткову інформацію надамо за результатами завершеного розслідування”, – зазначив у гілці коментарів начальник Головного управління нацполіції в Тернопільській області.  

“Перебувають у родинних зв’язках” 

Які обставини цієї аварії, на якому етапі розслідування кримінального провадження, чи обирали для водія запобіжний захід, – журналістка Терміново поцікавилася у відділі комунікації управління поліції в Тернопільській області. Проте там сказали, що коментар щодо цієї справи Олександр Богомол дав одному із телеканалів і більше не можуть нічого сказати. А сам Богомол зараз вирушив на ротацію на схід України. У поліції лише додали, що сторони по цій справі перебувають у родинних зв’язках, а коли проблему не вдалося залагодити приватно, все набрало публічного розголосу. Про це сказав у коментарі 24 каналу і Олександр Богомол. За його словами, батьки дітей раніше спілкувалися щодо відшкодування матеріальних збитків, однак цю інформацію не оприлюднювали.
“Справу не закривали, а розслідування триває. Протягом тижня-двох будуть результати кінцевої судово-медичної експертизи. Опісля планують скерувати обвинувальний акт до суду. Крім того, у поліції проводять внутрішнє розслідування того, чому хлопець був на службовій автівці батька”, – прокоментував очільник поліції області. Також Богомол повідомив, що батько юнака, який скоїв ДТП, зараз перебуває у зоні ООС.  

“Є покази свідків”

 Чи є родинні зв’язки з сім’єю Андрія Д., який зі слів Олени Хрещук збив її 24 серпня минулого року, та чи спілкувались вони раніше з приводу відшкодування, – про це журналістка Терміново намагалася поцікавитися дівчини та її мами, проте на повідомлення у соцмержах вони станом на 16.00 11 травня не відповіли. Мобільний мами Людмили Хрещук – поза зоною. Не вдалося почути і позицію Андрія Д., він також не відповів на повідомлення у соцмережі. Видання Терміново готове опублікувати коментарі обох сторін. До речі, у коментарях в Instagram один з користувачів запитав Олену Хрещук, де вона знаходилась під час ДТП. 
“Я  йшла по всіх правилах, він на мене звернув. Є покази свідків”, – відповіла дівчина.  Також на закид іншого користувача про те, що інформація про аварію набула розголосу тільки тепер тому, що не вдалося домовитися про суму відшкодування, Олена зауважила, що “ніхто нічого не просив”.  До слова, у серпні минулого року про цю аварію повідомляли на офіційному сайті Головного управління Нацполіції в Тернопільській області. Як йшлося у повідомленні, у ніч з 23 на 24 серпня близько 2:20 під колесами автомобіля опинилася жителька села Бриків, 2001 року народження. Потерпілу з травмами госпіталізували до лікарні. Дівчина розповіла, що поверталася з райцентру додому. Йшла узбіччям на зустріч транспортним засобам. За кілька метрів побачила автомобіль, який їхав зі сторони в сторону й правою частиною зачепив перехожу. Після цього зупинився, розвернувся і поїхав у зворотньому напрямку. На пошуки порушника орієнтували й правоохоронців Хмельницької області. Нагадаємо, це вже друга резонансна справа на Тернопільщині за останній тиждень, яка отримала розголос на всю країну. Минулого тижня соцмережі просто вибухнули коментарями на захист Андрія Пекельного з Тернопільщини, який захищаючи свій дім від нападників, завдав смертельне ножове поранення одному з них. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення