Кременецьку академію хочуть перетворити в коледж!?

Кременецьку обласну гуманітарно-педагогічну академію ім. Тараса Шевченка можуть ліквідувати та понизити в статусі. Вищий навчальний заклад, який дав життя щонайменше двом вузам в Україні, хочуть знову перетворити на коледж. Про це свідчать розпорядження голови Тернопільської ОДА (від 24.12.2020 р.) та лист управління освіти і науки (від 11.01.2021 р.) щодо оптимізації Кременецької академії.


Одними з перших забили на сполох депутати Кременецької міської ради. Вони на останній сесії розглянули звернення від викладачів та студентів КОГПА ім. Т. Шевченка про недопустимість реорганізації чи ліквідації навчального закладу в м. Кременці та одноголосно його підтримали.

– Закриття КОГПА ім. Тараса Шевченка чи пониження рівня акредитації до коледжу означало б не лише втрату вікових освітніх традицій та надбань, а серйозний удар по малому місцевому бізнесу. На сьогодні студентсько-викладацька родина академії – це майже дві тисячі людей, із них 344 працівники та 1511 студентів, – йдеться у зверненні.

Став на захист академії і депутат-мажоритарник Ігор Василів, котрий представляє у парламенті в тому числі й Кременеччину.  

– Засновником та власником закладу є Тернопільська обласна рада і про жодну ліквідацію та звільнення працівників мова наразі не йде. Є лише “бажання” окремих зацікавлених осіб, які намагаються видати бажане за дійсне. Впевнений, що Тернопільська обласна рада одностайно захистить право людей на працю і в жодному разі не допустить ліквідації цього по суті містоутворюючого вищого учбового закладу із давньою історією, – заявив Ігор Василів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення