У Тернополі стоматологи запідозрили коронавірус в 6-річної дитини

10 березня медичні працівники КНП «Тернопільська стоматологічна поліклініка №1» запідозрили у дитини 6 років СOVID-19. Дитина місяць перебувала в Італії.
[ads-post]При дослідженні аналізів діагноз коронавірус знято, висіяно грип А, повідомляє відділ охорони здоров'я Тернопільської міської ради.

- Ще раз хочемо відзначити роботу медичних працівників, які блискавично і професійно спрацювали по даному випадку, - йдеться у повідомленні відділу.

Нагадаємо, 6 березня в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги госпіталізували молодого чоловіка, мешканця Теребовлі, який тимчасово проживає у Тернополі, з підозрою на короновірус (COVID19). Напередодні чоловік перебував у Єгипті.
Як повідомляв відділ охорони здоров'я Тернопільської міської ради, пацієнту було проведено ряд обстежень. Згідно з результатом ПЛР, діагноз COVID19 знято, у хворого діагностували грип В.

А ще раніше, 1 березня, Тернопільська міська рада  повідомляла на своїй сторінці у Фейсбук про те, що в дитини з одного з приміських сіл, яке не входить у склад Тернопільської громади, була підозра на коронавірус (COVID – 19). Малечу госпіталізували, провели необхідні обстеження.
Дитина віком 2,5 роки, яка разом з батьками перебувала у Мадриді (Іспанія) і днями повернулася в Україну.
Увечері того ж дня вірусологічною лабораторією отримано результат дослідження матеріалу від хворої з підозрою на коронавірусну інфекцію. Підозру на коронавірус знято, повідомили ДУ "Тернопільський ОЛЦ МОЗ України" Результат дослідження: у хворї Грип В, підозру на COVID-2019 знято!

Нагадаємо, від сьогодні, 11 березня, у Тернопільській громаді заборонили проведення масових заходів у закритих приміщеннях та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках. Таке рішення прийняв оперативний штаб.

Також рекомендовано жителям тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря.

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, - максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах буде посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти, зокрема будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

Додатково будуть проводити дезінфекцію громадського транспорту, а у медичних установах - обмежувати відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення