Ретромандрівка по Кременцю початку ХХ століття 📷

Ретромандрівка по Кременцю початку ХХ століття (фото)
Місто Кременець на Тернопільщині завжди привертало увагу туристів, мандрівників та митців із інших країн. Саме тому гарним надбанням є багато малюнків та світлин із Кременця. З кожним роком їх можна віднайти все більше. Якщо ви ще не були в Кременці, не прогулювались по його затишних вуличках, не піднімались на гори, то радимо вам це якомога швидше зробити - пише t1.ua.
Сьогодні пропонуємо переглянути нашим читачам світлини, які були зроблені в Кременці в 1927 році. На фото можна побачити деякі будівлі, які, на жаль, не збереглись до наших часів. Мова йде про кількаповерхові будинки заїзди, яких колись в Кременці було дуже багато та велику синагогу, яку також не вдалось вберегти. Храм був зруйнований в роки Другої світової війни.

Серед цивільних будівель, які залишились до наших часів, інтерес викликають будинок «Кременецькі близнюки» XVІІІ ст., будівля Єзуїтського колегіуму (1731-1753) та кілька міщанських будиночків.
Кременець – одне з найдавніших міст України. Його початки губляться у глибині віків, сягаючи часів Давньої Руси-України. Відомості руських літописів дають лише підстави гадати, що очевидно, місто виникло у ХІІ столітті. Однак єдиною вірогідною датою першої згадки про Кременець треба вважати 1227 рік, зафіксований у Галицько-Волинському літописі ХІІІ ст. Хоч в різних джерелах можемо зустріти інші дати, згідно яких місто виникло в 1064, 1073 чи 1226 чи 1227 роки. Менше з тим, коли потрапляєш до Кременця, то розумієш, наскільки тут все переплетено.
 Кременецький замок знаходиться на Замкової горі, висота якої сягає над рівнем моря – 397 м, а відносна – тобто від підніжжя – 105 метрів. Замок є найулюбленішим місцем для відвідування туристів і гостей міста.


Будинок в Кременці
Будинок в Кременці


Будинок із кравецькою майстернею
Будинок із кравецькою майстернею


Будинок, де був офіс товариства торговців Кременця
Будинок, де був офіс товариства торговців Кременця


Заїзд в Кременці
Заїзд в Кременці


Синагога в Кременці
Синагога в Кременці


Вуличка в Кременці
Вуличка в Кременці


Центральна вулиця в Кременці
Центральна вулиця в Кременці


Кременецький замок з висоти пташиного польоту
Кременецький замок з висоти пташиного польоту

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення