У Кременецькому районі поліцейські зупинили автомобіль з деревиною, вирубаною незаконно

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини,  поліція,  ліс,  деревина
У селі Кімната під час патрулювання поліцейські зупинили «Опель» з причепом, завантаженим дев’ятьма колодами сосни. Водій не мав жодних дозволів на перевезення сосни. Вантажівку помістили на арештмайданчик. Де проводилась порубка дерев – правоохоронці встановлюють. За фактом розпочато кримінальне провадження.
[ads-post]В області тривають відпрацювання, поліцейські перевіряють законність вирубки та перевезення деревини, місця її реалізації. За виявленими порушеннями уже розпочато шість кримінальних проваджень. Задокументовано п’ять випадків несанкціонованої вирубки лісових насаджень: у Чортківському, Кременецькому, Збаразькому та Борщівському районах.

Перевірено 23 вантажівки, які перевозили деревину. Під час перевірки поліцейські звертають увагу на наявність маркування на дереві (бірки), їх пошкодження. Контролюють чи є у перевізника  спеціальна товарно-матеріальна накладна, роздрукована на термопринтері, яка повинна містити  QR-код та печатку FSC. Відповідність накладної звіряють на сайті https://www.ukrforest.com/.

Винуватцям може загрожувати від 850 до 1700 гривень штрафу або до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі чи позбавлення волі з конфіскацією незаконно добутого.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення