Україна почала імпортувати картоплю з РФ

У листопаді Україна, як і раніше, імпортувала картоплю з Білорусі, а також почала імпорт продукту з Росії.
[ads-post]Загалом імпорт коренеплоду з РФ з початку 2019 року перевищив 1,6 млн доларів. Про це УНН повідомляє із посиланням на митну статистику.

Імпорт з Білорусі продовжує бути найбільшим – 76,08% від загального імпорту картоплі. Протягом листопада в Україну з сусідньої держави завезено картоплі на суму понад 6,3 млн доларів США, загалом же обсяг імпорту з Білорусі з початку року перевищив 30,5 млн доларів, йдеться у повідомленні.

Читайте також Бабуся накопала майже 240 кг чужої картоплі на «кримінал» і вирок

Водночас протягом листопада Україна імпортувала російської картоплі на суму трохи більше одного мільйона доларів, а загалом імпорт коренеплоду з РФ з початку 2019 року перевищив 1,6 млн доларів.

Примітно, що зі списку основних імпортерів картоплі до України взагалі зник Єгипет, імпорт з якого припинився ще у вересні.

Крім того, Україна у листопаді практично не завозила картоплю з Нідерландів.

Експорт картоплі з України до Туреччини та Білорусі припинився у листопаді взагалі, а ось до Молдови з України відправили картоплі на 21 тисячу доларів.

До слова, Асоціація постачальників торговельних мереж дослідила динаміку цін на продукти з початку року за власним моніторингом і порівняла їх з даними статистики. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив її керівник Олексій Дорошенко. Зокрема "картопля, яка здивувала всіх українців своєю вартістю цього року, за даними постачальників торговельних мереж, подорожчали на 90,2%, а за даними статистики – на 91,3%".

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення