Долар падає: чому і що буде з валютою далі – думка експерта

Долар падає: чому і що буде з валютою далі – думка експерта
Українська гривня в другій половині осені знизиться до долара до рівня 25,5-26,5 грн/дол. з можливим ситуативним ослабленням до 27,5 грн/дол.

[ads-post]Такими прогнозами поділився старший аналітик «Райффайзен Банку Аваль» Михайло Ребрик в коментарі УНІАН.
«У базовому сценарії у другій половині осені ми очікуємо повернення курсу гривні в діапазон 25,5-26,5 з можливим ситуативним ослабленням до 27,5 грн/дол.», – сказав експерт.
За його словами, до деякого ослаблення гривні може підштовхнути сезонне збільшення активності імпортерів, ослаблення продажів валюти з боку нерезидентів-інвесторів в ОВДП і активізація купівлі валюти з їх боку для конвертації отриманих купонних платежів, – пише news.finance.ua.
Водночас, позитивного ефекту для курсової стабільності Ребрик очікує у разі підписання нової угоди з Міжнародним валютним фондом.
За оцінками експерта, поточна сприятлива ситуація на валютному ринку склалася завдяки жорсткій монетарній політиці Національного банку України та зростанню пропозиції валюти з боку аграріїв від експорту рекордного врожаю. Також істотну підтримку пропозиції на валютному ринку надають експортери-металурги, при цьому відчувається зниження активності імпортерів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення