Намісник Почаївської Лаври гнобить монахів та купив власну посаду? Сповідь колишнього насельника монастиря УПЦ МП

Намісник Почаївської Лаври гнобить монахів та купив власну посаду? Сповідь колишнього насельника монастиря УПЦ МП
15 серпня настоятель Почаївської Лаври митрополит Володимир відсвяткував свій 60-річний ювілей.

З нагоди цієї визначної дати одіозний релігійний діяч РПЦ протодиякон Андрей Кураєв у своєму Інтернет-блозі опублікував “привітання” архієрея від імені колишнього насельника Почаївської Лаври з багатьма цікавими подробицями життя в монастирі, – пише tenews.org.ua.
Текст привітання подаємо у перекладі, стиль та орфографію збережено:
“Почаївський листок
Доброї ночі отче Андрію!
Прошу виставити анонімно це привітання, людині яку я майже 10 років свого життя вважав своїм архієреєм проживши в Почаївській Лаврі. Слабо віриться, але може це якось вплине?
З пов.
Дорогий Владико-намісник! 60 років це дата! І дата не проста. Вам написали багато панегіріків на православних сайтах, захоплюються Вашими проповідями, будівельними здібностями (хоча за великим рахунком там взагалі нічим захоплюватись) і т.д.
Від імені братії які пішли, яких Ви пішли, і думаю тих, які ще терплять Ваше головтяпство перебуваючи заради великої святині в Святій Почаївській Обителі Прийміть гірку пігулку в післясмак ювілею.
Згорнути
Лоск, шик, блиск, пафос – ось що зустрічає сьогодні людини, яка переступає Святі Ворота Лаври. Золото куполів, які Ви скоро розставите навіть на громадські туалети, постійна суєта і замучені обличчя братії. Очі – це дзеркало душі і проживши деяку частину свого життя в Лаврі можу сказати що у більшості (не рахуючи ваших земляків і лизоблюдів) вони згаслі, вигорілі. Багато людей пішло розчарувавшись в ідеалах чернечого життя, яке Ви видаєте як справжнє. З Лаври, яка до Вас вражала простотою насельників і інтер’єру Ви зробили гарне місце, але вигнали звідти простоту. Простоту у відносинах між братією, між братією і паломниками, між своїми наближеними і простими робочими з місцевих і перераховувати можна багато ще чого.
Ви говорили нам завжди, що в обителі намісник як рідний батько, а ми Ваші діти, але вибачте в нормальному суспільстві у таких батьків відбирають батьківські права і на гарматний постріл не підпускають до дітей, але це в нормальному суспільстві … На жаль предстоятель митрополит Онуфрій на якого розраховували братія що хоч він Вас змістить, не приймає рішень по оздоровленню ситуації в Почаївській Лаврі. За покійного митрополита Володимира Ви регулярно купували через митр. Олександра Драбинка собі подальше перебування на посаді возячи гроші в Київ, вочевидь і тепер далі знайшли як перебувати далі собі на улюбленому посту.
Ви перетворили Святу Обитель в колгосп, а правильніше буде сказати в маєток де поміщик Ви і на Ваші нові облачення, панагії і все інше віддають братія своє здоров’я в крамниці, на просфорні, на будівництвах і інших послухах, які приносять гарний прибуток. Пам’ятається як на трапезі Ви говорили що це все не моє, а це все наше, а я просто поставлений Божою Матір’ю грамотно розпоряджатися і щоб був порядок. Так де Ваше грамотне розпорядження, коли на лікування та потреби братії Ви шкодуєте гроші. Тих, кому вчора говорили що треба горіти а не тліти, сьогодні списуєте як витрачений матеріал.
Саме з Вашої подачі Почаїв адекватними Православними людьми починає сприйматися як розсадник мракобісся. А чому? Та тому що, Ви призначили на окормлення прочан таких духівників, яких підпускати до цього ніяк не можна. Без освіти, без понять реалій сучасного життя, які накладають на приїжджих людей непосильні тягарі.[ads-post]А яке Ваше ставлення до тих хто пішов пробувши якийсь час у обителі ще навіть не прийнявши чернечих обітниць? Так Ви їх зневажаєте і вчите інших зневажати «слабаків». Ось, такий-то проміняв Божу Матір на жіночу спідницю, а такий-то втік до іншого монастиря щоб висвятитися і такі ярлики на кожного, хто пішов якого коли Ви де-небуть зустрічаєте якби могли, то спопелили б поглядом в одну мить.
Пам’ятайте! Вам вже 60 а попереду старість яка починається вже і як говорила почаївська баба Тетяна: «У Бога немає блату! Всім старість, хворобу і смерть ». Ви всіх наставляєте думати про вічність, а самі? А самі стяжаєте нові облачення, автомобілі, панагії і інші земні блага за територією обителі, при цьому вчите братію горіти і рятуватися.
Я думаю ніхто в кінцевому результаті не бажає Вам погибелі і гіркої вічної долі, а просто задуматися і змінити своє ставлення до людей, які Вас оточують, які свого часу до Вас прийшли і прийдуть ще шукати житія чернечого. Досить калічити душі людські, кров людська не водиця … зрозумійте вже нарешті.
Ми, ті хто пішов, кого Ви пішли і хто ще терпить продовжуючи жити в обителі сподіваючись на краще чекаємо що все таки ви не втрачена людина і спляча в Вас людяність прокинеться. Вас пробачать і приймуть таким, який Ви є, просто покажіть людям, що Ви … теж людина! Іс полла … З ювілеєм!”

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення