У Кременці терміново збирають кошти для реалізації життєво важливого проекту

кременець
Аби у Кременці з’явився перший в Україні реабілітаційний центр, збудований на грантові кошти Євросоюзу, за два місяці необхідно зібрати 20 тис. євро. Це необхідний внесок української сторони, на ці кошти виготовлятимуть технічно-кошторисну документацію.
Сьогодні відбулася зустріч ГО «Товариства батьків дітей з інвалідністю «Зоря надії» з представниками Польської партнерської Громадської організації «Крок за кроком». До перемовин також долучилися представники Кременецької міської ради та міський голова Олексій Ковальчук.

Основною метою зустрічі було обговорення перспективи будівництва у Кременці Навчально-реабілітаційного центру для обслуговування дітей та молоді з інвалідністю. Адже ще у 2017 році рішенням сесії для будівництва центру у місті виділили земельну ділянку, а також 100 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на відвід земельної ділянки під будівництво.
– 29-30 травня у м. Замость (Польща) відбулася зустріч групи з управління транскордонним проектом, що передбачає будівництво реабілітаційних центрів в Кременці і Замості. Раніше проект з Кременця потрапив до запасного списку і знаходився на третій позиції. На даний момент два проекти, що були попереду у запасному списку вже отримали грантові кошти. Донорами вже зібрано більшість необхідних коштів для Кременецького проекту. З кожним днем вірогідність отримання дофінансування нашим проектом зростає. У листопаді, після аудиторських перевірок в інших проектах кошти будуть зібрані повністю. На цей час мають бути проведені всі попередні підготовчі роботи. Для виконання своєї частини роботи і збору коштів на власний внесок (10%) польська сторона (батьки дітей) провела низку заходів зі збору коштів. І протягом кількох місяців завдяки активності батьків, зібрала досить значну суму на потреби своєї частини проекту, – повідомила Наталія Бабій – мама котра виховує 10-річного Максимка із ДЦП.
Також жінка розповіла, що окрім матеріальних питань перед родинами, де виховуються діти з інвалідністю, часто постають проблеми морального та етичного характеру.
– Навчально-реабілітаційний центр необхідний, аби діти та молодь з інвалідністю були задіяні в суспільстві. З іншого боку наше суспільство потребує додаткової інформації та виховання толерантності до людей з інвалідністю. Адже часто доводиться спостерігати за тим, як від них здорові люди, надто це стосується дітей, сахаються. А це – неправильно і навіть жорстоко, – каже пані Наталія.
Усі бажаючі долучитися до збору коштів на будівництво навчально-реабілітаційного центру можуть зробити це за наступними реквізитами: ЄРДПОУ 40154708 Р/р №26006055129993 в Тернопільській філії ПАТ «Приватбанк» МФО 338783.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення