На Кременеччині сплатили 124,9 млн грн податків і зборів

Картинки по запросу Гроші
У першому півріччі 2019 року до бюджетів усіх рівнів платники податків Кременеччини сплатили 124,9 млн грн податків та зборів, що на 9,1 млн грн або 7,8 відсотка більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

До державного бюджету кременчани спрямували 48,2 млн грн, а це на 5,2 млн грн більше, ніж у січні-червні 2018 року. Місцеві громади отримали в своє розпорядження 75,9 млн грн податкових платежів, що перевищило надходження за відповідний минулорічний період на 3,2 млн гривень. Додатково до місцевих бюджетів цьогоріч сплатили 1,7 млн гривень.
Найбільші суми надходжень складає податок з доходів фізичних осіб – 73,4 млн гривень. Із них  до державного бюджету надійшло 18,6 млн грн та до місцевих бюджетів – 54,8 млн гривень. Надходження з єдиного податку у січні-червні 2019 року збільшилися на 1,2 млн грн або 10,8 відсотка у порівнянні з відповідним періодом минулого року та склали 12,3 млн гривень.
На думку Ярослава Міщука, начальника Кременецького управління ГУ ДФС у Тернопільській області, зростанню надходжень до бюджетів посприяла сумлінна сплата платежів платниками податків. «Вважаю, що заходи Кременецького управління ГУ ДФС у Тернопільській області щодо детінізації економіки, створення легального ринку зайнятості, легалізації ринку торгівлі підакцизними товарами створюють бюджетні резерви, які сприяють розвитку територіальних громад. Також фіскальна служба створює різноманітні сервіси, послуги і заходи, що максимально спрощують умови роботи легального бізнесу регіону, який створює робочі місця, дбає про інвестиції і таким чином формує основну питому вагу податкових надходжень до бюджетів», - констатував посадовець.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення