У Почаївській лаврі почалося святкування з нагоди 800-ліття обителі, на яке прибули прихильники Москви

9 червня в Почаївському Свято-Духівському скиту розпочались урочистості славного ювілею обителі із освячення новозбудованого Свято-Іверського храму. На святкове богослужіння до Лаври завітали священнослужителі, які є представниками трьох Помісних Православних Церков – Кіпрської, Сербської та Польської.  Отці взяли участь у всенічній, та відслужили Божественні Літургії разом з братією Почаївської Лаври.

Як повідомляє сайт Лаври, розмовляли гості про різні проблеми. “Можна відзначити, що під час розмови було повне взаєморозуміння між митрополитом Володимиром і представниками Помісних Церков стосовно питань пов’язаних з церковним розколом. Зокрема, архімандрит Нектарій (Кіпрська Православна Церква) запевнив владику Володимира у братській любові і єдності між нашими Церквами, а також він висловив таку думку, що ті християни, які опинилися в розколі, але щиро шукають істину, з часом будуть повертатися до канонічної Церкви”, “А творці розколу настільки осліплені у сатанинській гордості, що не мають ні страху смерті, ні страху перед судом Божим”
Великий чин освячення храму та святкову Літургію очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополита Почаївського Володимира, ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Іова, скитоначальника обителі архімандрита Пафнутія (Целіка), братії та гостей обителі в священному сані.
Після запричасного стиха зі словом настанови до чисельної пастви та паломників звернувся єпископ Шумський Іов.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення