Кременчанин, який залишився сиротою при живій матері, потребує допомоги небайдужих

Кременчанин, який залишився сиротою при живій матері, потребує допомоги небайдужих (фото)
Непросту життєву історію відкрила лише одна з небагатьох справ, які доводиться вирішувати Кременецькому районному центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. Після того, як Владу виповнилося 18 років, він став непотрібний своїй прийомній родині. Не потрібний він і рідній матері. Відтак, облаштуватися у дорослому житті юнакові допомагають чужі люди.

Зараз Владу потрібно навести лад, зробити ремонт та заселитися у квартиру прабабусі, яка у нього в праві користування.

– Хлопчика усиновили у 2006 році. За рік до того померла його бабуся, яка опікувалася дитиною, маму позбавили батьківських прав, оскільки виконувати свої обов’язки вона не хотіла, – розповіла «Терену» директор Кременецького районного центру соціальних служб для сім`ї дітей та молоді Алла Злочевська. – Тож Влада забрали в одне з сіл Кременеччини, де він донедавна виховувався. Зараз він завершує навчання у Кременецькому професійному ліцеї. Тож матиме професію і зможе заробляти на себе, але йому потрібне житло.

Квартира, у якій невдовзі зможе поселитися Влад, наразі йому не належить, а лише є в праві користування. Адже поки хлопець був неповнолітнім, минув термін вступлення у спадщину. Його мати, котра мала першочергове право, ним не скористалася. Тепер розв’язати цю ситуацію юнакові допомагатимуть фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тим часом квартиру, у якій понад 10 років ніхто не жив, а періодично бомжував, поступово звільняють від непотребу. Допомагають у цьому кременецькі комунальники, котрі за один день лише з однієї кімнати помешкання вивезли цілу вантажівку непотрібних старих речей та сміття.

Аби владнати не лише побутові проблеми, а й налагодити життя Владові зараз дуже потрібна допомога небайдужих людей.

– Грошей давати не потрібно, – каже Алла Злочевська. – Якщо хтось має можливість та бажання, то може допомогти будівельними матеріалами, адже квартира потребує серйозного ремонту, зокрема заміни електропроводки, проведення каналізації, фарбування та багато іншого. Також просимо зголоситися волонтерів, які допомогли б із ремонтом.

Усім, хто має можливість та бажання допомогти Владу, можна звертатися у Кременецький районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді за телефоном: 03546-2-34-47.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення