Підніжжя гори "Дівочі скелі" в Кременці місцеві перетворили на смітник 📷

Фото: інтернет-спільнота "Типовий Кременець"

"Сміттєвий полігон" – так назвали підніжжя гори "Дівочі скелі" у Кременці.


Сміттєзвалище поблизу пам'ятки зробили не туристи, а мешканці приватного сектору, що знаходиться поблизу. Причому, непотріб там складають роками.
Про це повідомили у facebook-спільноті Типовий Кременець.
"Вершина гори "Дівочі скелі" була прибрана вчора волонтерами! А ось підніжжя цієї гори, де приватний сектор, та люди живуть десятиліттями, нагадує сміттєвий полігон, якогось недорозвинутого мегаполіса. Невже мешканцям прилеглих будинків байдуже чим вони дихають, та що вдихають їхні діти, внуки...Невже краєвиди, що відкриваються з їхніх вікон та сморід, що розходиться з цієї багатолітньої помийні, їм подобається??? І це сміття не хтось таємно привіз їм під будинки, город та садок... це їхні побутові відходи життєдіяльності. Шкода, що одні містяни намагаються прибрати наше місто та околиці, а інші, вибачте, "ЗАСИРАЮТЬ" в себе під носом. Навіть охайно побілені дерева не рятують цього "срачу", – йдеться у дописі.
Місцеві мешканці кажуть, що сміття туди викидають уже понад 10 років.
"Цей смітник виник років 11-12 тому, раніше було чисто або викидали органіку. Тепер хтось хоче горіхи їсти, які натягнуть у свої плоди важкі метали та токсичні елементи", – коментує Liana Onuk.
Довідка з "Вікіпедії":
Дівочі Скелі (інші назви – Дівоча Гора, Дівичі Скелі) – гора, скелі в Кременецьких горах, комплексна геологічна система в межах національного парку "Кременецькі гори". Розташована на північно-східній околиці міста Кременця (Тернопільська область).
57026423 747197315676181 348067718785662976 o

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення