Маленького хлопчика з Кременеччини рідні покинули у реанімації: у матері є ще час, аби змінити своє рішення

Від недоношеного хлопчика відмовилися рідні . Наразі у матері ще є час, аби змінити думку. А поки за здоров'ям хлопчика слідкують медики. Долучились і небайдужі - здали кров. Передає канал Тернопіль1.

Проблема недоношених немовлят сколихнула Тернопілля останніми тижнями. На початку січня небайдужі здавали кров для недоношеної дівчинки. Як повідомила на своїй сторінці у соцмережі керівниця благодійного фонду «Вікно життя» Ірина Жигунова, поруч з дівчинкою, Анною-Марією, в реанімації з таким же діагнозом лежить маленький хлопчик від якого відмовились рідні. Підтвердили це і в ОДА.

"Цього року є один випадок, де мама відмовилась від дитини. Мама походить з Кременецького району. На сьогодні дитина має вади у розвитку здоров’я і тому зараз лікарі обласної дитячої лікарні надають відповідну допомогу", - каже начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Ростислав Дрозд.

Ростислав Дрозд додає, цього року це перша дитина, від якої відмовились батьки. Торік таких випадків було 12.

"З батьками була проведена бесіда. Як результат – 10 батьків змінили свою думку і діти повернулися у родину. Ще у 2- випадках одна дитина усиновлена, інша зараз у будинку дитини", каже Ростислав Дрозд.

Наразі у матері, яка відмовилася від хлопчика, є час, аби змінити свою думки і повернутися до дитини. Фахівці проводять відповідну роботу. Якщо за цей час мати не передумає, через 2 місяці малечу віддадуть на усиновлення. Тим часом медики про стан хлопчика не розповідають.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення