На благодійному марафоні для Юрія Гладищука вдалося зібрати майже 71 тисячу гривень

Благодійний марафон відбувся у Кременці у неділю. Тривав майже п'ять годин. Розпочали марафон із виконання молитви. Далі виступили аматорські колективи: зразкові дитячі, народні аматорські, хори, солісти РБК та сільські аматори.

 
Паралельно із концертом, у малій залі будинку культури провели ярмарок, на якому можна було не лише придбати вироби майстрів, а й навчитись їх виготовляти самостійно.
Кременчанам  запропонували близько десяти різноманітних майстер-класів. Біля кожного, хто зголосився допомогти, продавав власні роботи чи надавав свої послуги, стояла скринька для збору коштів.
Одні майстри ставили фіксовані ціни на вироби, інші ж залишали ціну на розсуд покупців. Проте й самі  кременчани часто давали більше, аніж коштує той чи інший виріб.
 
Значна черга утворилась навколо локації з розписом тіла хною. Малюнки в такій техніці виконувала Христина Іваницька та Юля Вінничук . З-поміж охочих прикрасити руку оригінальним розписом були як діти, так і дорослі. Одні самостійно шукали бажані малюнки, інші ж використовували наявні орнаменти.
З розважальною програмою для наймолодших учасників марафону виступив дитячий театр «Веселка» Кременецького районного центру дитячої творчості, під керівництвом Руслани Нікіфорчук. Юні актори показали невелику виставу та провели ігри для дітей.
 
Також, діти спробували себе і в інтелектуальній справі – збиранні  механічної головоломки. Мистецтво швидкого складання кубика Рубіка та утворення різноманітних візерунків на ньому допомагав освоювати Данило Іваницький, Дмитро Мінчук та Саша Процюк.
 
А вчителька образотворчого мистецтва Базилюк Ольга створювала яскраві образи для дітей завдяки аквагриму.
 
Не лише купити біжутерію, виготовлену з використанням живих квітів, а й побачити всі тонкощі створення таких прикрас можна було на локації з майстринею Анною Шегерою. Жінка на місці виготовляла прикраси для всіх охочих.
 
Не меншу популярність викликав майстер-клас з декорування імбирних пряників. Більшість його учасників декорували одразу декілька пряників, щоб потім подарувати їх своїм близьким. Майстриня Інна Голод.
 
Олена Мартинюк ділилась тонкощами мистецтва створення дитячих зачісок. А місцеві рукодільниці Олена Локатир, Лілія Фурсик та Тетяна Балбус провели майстер-класи з виготовлення брошок, валентинок та декорування предметів побуту. Крім цього, кожна з майстринь підготувала до продажу свої авторські вироби, з-поміж яких різноманітні ляльки та декорований малюнками посуд.
 
Присутні змогли поласувати десертами у стаканчиках, капкейками, тортом та іншими виробами домашньої кондитерської «Солодка майстерня» Катерини Зборівець.  Також на них чекали декоровані до Дня закоханих імбирні пряники.
Пропонували вироби від ЕКО-АРТ майстерні.
Організаторка благодійного марафону Аліна Арєф’єва розповіла, що ідею проведення такого заходу почала виношувати вже тоді, коли з’явилось оголошення про збір суми для ендопротезу. Жінка й раніше проводила заходи по збору коштів, але саме цей марафон вважає найбільш результативним.
«Я знаю з досвіду, що майстер-клас для діток, від сили 1- 2 тис. гривень, а зараз на допомогу треба набагато більшу суму. Тоді, обдумавши цю ідею, я сказала – давайте зробимо великий концерт, великий захід, об’єднаємо багато людей, які хочуть допомогти і ми, фактично, обдзвонили всіх людей, які вже приймали участь в благодійних ярмарках, які вже надавали допомогу, які мали досвід. Ми знали, що це люди небайдужі. Розмістили оголошення. Люди почали дзвонити, нові люди почали долучатися. І ми сьогодні маємо такий захід», - каже Аліна Арєф’єва.
Працювала й фотозона на знак підтримки Юри.

 
Пані Аліна вважає, що це випробування не тільки для сім’ї Юри, а й для всього Кременця. Адже багато людей долучились до благодійності, тому місто пройшло це випробування достойно.
Так, спільними зусиллями вдалось зібрати 71 тис. грн, які в той же день передали батькам Юри Гладищука.
Організатори висловлюють подяку усім, хто посприяв у проведенні благодійного марафону та зробив пожертвування:
Колективу РБК (особлива подяка А.Ю. Твердохліб та Іванні Запольській). Колективу міської ради. Колективу газети «Діалог» (особлива подяка Вікторії Іваницькій , її дочці та сину), колективу РЦДТ, колективу ДЮСШ, колективу та учням Кременецького Ліцею імені Уласа Самчука, депутатам міської ради, колективу ЗОШ №4, Мельнику Олександру, колективу Інклюзивно-ресурсного центру, колективу ДНЗ№2 Золотий ключик, колективу ДНЗ№3, Гуменюк Віктору, колективу відділу освіти міської ради, колективу ЦНАП міської ради, колективу відділу культури, колективу управління архітектури міської ради, колективу управління соціального захисту населення міської ради, колективу музичної школи, колективам педагогічної академії та педагогічного коледжу, салону «Гламур», перукар Олена Мартинюк, аквагрим від Базилик Ольга, Віта Безгін, листоношам АТ «Укрпошта»,  перевізникам м.Кременця за інформаційне поширення. Майстриням Олені Локатир, Лілії Фурсик, Анні Шегері, Інні Голод та Євгенії Голод, художникам Тетяні Балбус, Світлані Ткачук, Нілу Зварунчику, колективу ЕКО-АРТ майстерні, домашній кондитерській «Солодка майстерня» Зборівець Катерина, Ларисі Рац, магазину «Тюль-штори», студії «Станковоф», Мобільна Кав’ярня; «Новий ринок» м.Кременець, Марія Слободенюк та Юлія Жигайло – фотозона, банер – Тетяна Блищак, підприємець Петро Грам’як, сервісному центрові «Ромакс» і всім небайдужим, хто підтримав і допоміг.

Нагадаємо, що 15-річний кременчанин Юрій Гладищук бореться з онкологічним захворюванням – остеосаркомою правої гомілкової кістки. Після декількох курсів хіміотерапії він потребує операції з заміни кістки ендопротезом, вартість якого становить близько 320 тис. гривень.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення