Скандалом закінчилася гра команд Вищої ліги області між командами Ланівці – Кременець

Картинки по запросу судья в бешенстве,
Про скандал у Ланівцях, яким закінчилася гра команд Вищої ліги області між командами Ланівці – Кременець розповів ПРОКОПОВИЧ В. М. Доцент, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Професійний тренер Міжнародного рівня  – FIVB, Вищого рівня України, Вищого рівня Іспанії, Вищого рівня Португалії, Суддя національної категорії України Віце-президент федерації волейболу м. Кременець, Кременецького району.
СКАНДАЛ У ЛАНІВЦЯХ!
Скандалом закінчилася гра команд Вищої ліги області між командами Ланівці – Кременець.
Початком всього стало те,  що на гру  не приїхав суддя з Тернополя. Тому керівництво спорту Ланівців поставило « свого» суддю. Для Кременецької команди це була принципова гра,  не за виживання, на відміну від суперника, це була боротьба за вихід в основну четвірку. Судити гру був призначений «хлопчик»  із команди суперника, без суддівської ліцензії і досвіду.
Перша партія відбувалась з перемінним успіхом, але із-за упереджених свистків  судді, гра закінчилась на користь суперника. В середині другої партії після декількох  грубих, умисних та  упереджених дій судії, головний тренер команди м. Кременець,  Прокопович В.М. , прийняв рішення припинити гру  та з  командою  залишив  поле суперника. Терпіти приниження і «бариг»   ніхто терпіти не буде, або чесно по правилам, або ні як!
Зараз готується подання протесту в управління спорту Тернопільської ОДА, про недопустимість такої організації змагань, де було відсутнє об’єктивне суддівство, відсутній медичний працівник, а також охоронці правопорядку.
Але це не тільки одна проблема. Є в наявності і інші.  Дирекція команди неодноразово зверталась з проханням, про надання фінансової підтримки волейбольної команди,  до керівництва м. Кременеця, та  Кременецького району.  Та заручившись  гарантіями від керівників, команда заявилась в чемпіонат області,  де гідно представляє наш край.  Обіцянки отримати форму, м’ячі, харчування в дні змагань і організація поїздок лягли на кишені самих гравців , директора і тренера. Хоча ми зробили для міста і району вже не мало.                            Була розпочата та проведена  серія змагань серед  дітей і молоді, розроблені  програми розвитку олімпійського виду в районі, розпочато розповсюдження і популяризація пляжного волейболу,  системно почалася підготовка молодих кадрів для роботи з дітьми , планується та напрацьовується  відкриття секції волейболу в ДЮСШ, проведено  офіційну установчу конференцію та  реєстрацію федерації волейболу м. Кременця  і  Кременецького району, проведено теоретичний семінар по питанням популяризації і розвитку інфраструктури, готується два практичних семінари по класичному та пляжному волейболу .  І все це на громадських засадах. Проведена чимала робота, поза основну викладацьку діяльність. Чесно кажучи я вражений підступністю місцевих керівників.  Знаю що дехто скаже «баба з воза, коням легше».
Тому скажу за себе, якщо наша робота не буде підтримуватися владними структурами, при наймі я вимушений буду  припинити будь яку організаційну, просвітницьку діяльність за академічними межами до суттєвих змін в свідомості керівників, або самих керівників.
ПРОКОПОВИЧ В. М. Доцент, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Професійний тренер Міжнародного рівня  – FIVB, Вищого рівня України, Вищого рівня Іспанії, Вищого рівня Португалії, Суддя національної категорії України Віце-президент федерації волейболу м. Кременець, Кременецького району

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення