У вбивць Віталія Ващенка — «гора» претензій. Судді готові все витримати

«Маю що сказати! Не знаю, чи витримаєте слухати…» — таку фразу сказав підозрюваний в організації вбивства кременецького громадського активіста Віталія Ващенка під час засідання до головуючого судді, коли той запитав, чи підсудний має якісь зауваження.
«Я все витримаю!» — відповів суддя. Четверо підозрюваних у злочині, щоб зменшити терміни покарання, які їм «світять», а то й зовсім уникнути відповідальності, на засіданнях придираються до кожного слова прокурора, часто виголошують суб’єктивне, а то й суперечливе, трактування речей, але з таким виглядом і шквалом емоцій, нібито стовідсотково праві. Вони вважають себе невинними.
На засіданні прокурор більше двох годин зачитував із томів справи документи, що стосуються затримання, оголошення підозри, арешту майна обвинувачуваних. У підсудних у відповідь — сила-силенна претензій. Так, підозрюваний в організації вбивства стверджує, що під час затримання у нього вилучили 58 тис. гривень, а в документах фігурує — 38 тис. грн. Суд, звісно, не має повноважень проводити розслідування, щоб підтвердити чи спростувати це. Суддя лише запитав обвинувачуваного, чому ж він раніше не заявляв про це, щоб порушили кримінальне провадження.
Інший підсудний стверджує про розбіжність фактичної дати його затримання і вказаної в протоколі. Та найбільше невдоволення у підсудних було щодо рапорту про перекваліфікацію справи із ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) на ст. 115 (вбивство) ККУ. І зрозуміло чому, адже за першою статтею їм би «світило» до десяти років тюрми, а за другою — до 15 років а то й довічне ув’язнення.
Колегія суддів вирішила продовжили підсудним терміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наступне засідання відбудеться 23 січня о 14.00 год

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення