В Кременці суддя заявила про погрози

Результат пошуку зображень за запитом "суддя погрози"
Голова Кременецького районного суду Тернопільської області Білосевич Галина Степанівна повідомила про телефонний дзвінок від нібито заступника Голови Верховного Суду з вимогою постановити певне рішення у справі.  Про це повідомив прес-центр судової влади України.

Суддя повідомила, що 17 грудня 2018 року о 11:34 на її мобільний телефон зателефонували та, представившись заступником Голови Верховного Суду, чоловічий голос звернувся із проханням постановити та виконати рішення у справі. За словами судді, співрозмовник пояснив таке звернення проханням з Адміністрації Президента та від окремих депутатів Верховної Ради України.
Крім того, співрозмовник повідомив номер стаціонарного телефону і висловив вимогу зателефонувати, прозвітувати про виконану роботу та особисто зустрітися для розмови з ним.
Суддя зазначає, що після її відмови вчиняти вказані дії чоловік відповів, що «їй ще прийдеться звертатись нього» і щоб вона «добре подумала».
Суддя Білосевич вважає таку телефонну розмову втручанням у діяльність судових органів.
Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення