На тернопільщині бітьки призовників скаржаться на віськкомати

“Нашим дітям не дозволили перевдягнутись та взяти документи”: мами тернопільських призовників, яких відправляють в армію
“Нашим дітям не дозволили перевдягнутись та взяти документи”: мами тернопільських призовників, яких відправляють в армію.

Офіційна відправка новобранців до лав Збройних сил відбулась 9 жовтня. 47 призовників до армії поїдуть вже сьогодні. Матері солдатів розповіли, що їхніх синів забирали прямо з вулиці.
Комісар каже, що дехто з новобранців прийшов служити добровільно, а декому нагадали про його військовий обов'язок. Перед входом в обласний військовий комісаріат - батьки, які прийшли проводжати своїх дітей. Серед них пані Оксана з Теребовлянщини, Галина зі Збаража та Марія зі Зборова.
Усі троє в один голос розповідають, що синів позабирали прямо серед вулиці, не дозволили навіть перевдягнутись та подзвонити рідним. Окрім того, батьки кажуть, що повістки дітям не приходили.
В загальному з Тернопільської області мають відправити 510 призовників, зокрема 250 поїдуть до Збройних Сил, 260 до інших військових формувань. Якщо порівняти з весняним призовом, то цього разу на 90 солдатів більше. Служитимуть  призовники півтора року, ті, у кого є вища освіта - рік.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення