В Кременці можуть перестати вивозити сміття?


Кременець може спіткати проблем зі збором та вивозом побутового сміття.  Мерія шукає вихід із ситуації.

Позачергове засідання виконавчого комітету Кременецької міської ради, попри те, що на ньому розглядалося лише одне питання, затягнулося на дві години.
«Розглядали звернення ПП «Катруб» щодо встановлення графіку вивезення твердих побутових відходів у м. Кременець. Фактично йшлося про те, що підприємство має намір майже вдвічі зменшити кількість контейнерів у місті, у які збирається сміття», -  ровідомили у прес-службі Крменецької  міської  ради.
- У місті давно назрівала проблема із вивезенням твердих побутових відходів і сьогодні ми спільно маємо докласти зусиль аби її вирішити, – наголосив міський голова Олексій Ковальчук. – Ми опинилися заручниками ситуації, в якій – з одного боку кременчани скаржаться на несвоєчасне вивезення сміття, а підприємство – на те, що лише трохи більше половини містян уклали договори на обслуговування.
«На сьогодні керівник ПП «Катруб» ставить перед фактом, що із 132-ох сміттєвих контейнерів забере 75, на 10-ти точках їх узагалі не буде. Це призведе до сміттєвого колапсу», -  пояснили у прес-службі.
Директор підприємства Богдан Буртак підтвердив ці наміри та зазначив, що з січня поточного року борг перед «Катрубом» сягнув 240 тис. грн., а із 18 тис. населення міста договори укладені із 10 тис.
Та пояснення щодо такого низького відсотка укладених договорів також є. Значна частина населення проживає у гористій місцевості, куди не можуть виїхати сміттєвози, а відтак на цих вулицях немає контейнерів. Проте, зносячи побутові відходи зі своїх осель у контейнери на нижніх вулицях, кременчани фактично також користуються послугами ПП «Катруб», отже повинні оплачувати їх.
Попри те, що з боку міської ради до підприємства, що надає послуги із вивезення твердих побутових відходів назріла низка запитань, члени виконавчого комітету погодилися, що необхідно вжити заходів щодо охоплення договірними зобов’язаннями із вивезення і утилізації ТПВ усіх мешканців міста юридичних та фізичних осіб.
- Ми повинні усвідомити, що у випадку, коли ситуація із договорами залишатиметься невирішеною, місту загрожує сміттєвий колапс. Вартість вивезення побутових відходів у Кременці на сьогодні є більш, ніж доступною, – підкреслив Олексій Ковальчук. – Переконаний, що значно важливіше і краще: заплати 18 грн. на місяць і мати повне право вимагати виконання зобов’язань підприємством, бо в інакшому випадку умови ставитимуть місту та його мешканцям.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення