День Незалежності: що думають кременчани про свято

На часі 27-ма річниця незалежності країни. Які настрої переважали поміж людей в рік прийняття незалежності?  Що потрібно зробити українцям, щоб країна стала кращою? Кременчани поділились своїми думками з kremenets.city.

Жителі міста люблять свою країну і вважають себе справжніми патріотами. Проте хочуть, щоб Україна стала кращою. А для цього, на думку містян, потрібно позбавитись від корупції, змінити владу та менталітет самого народу.
Руслан Поліщук: Кременець до прийняття незалежності був набагато кращим, ніж тепер. Тоді все в дисципліні тримали, а зараз що? Навіть бордюри до свята не пофарбовані. Коли приймали незалежність, то в Кременці мітинги були на Вишнівецькій. Були люди, що боролись за нове майбутнє, а були й такі, що сумували за Радянською владою. Коли Юра Шумбарець на мітингу був, то йому аж прапора зламали і він з тим кілком стояв, але стояв! Щоб держава змінилась потрібно починати з верхівки і закінчувати низами. Я хочу, щоб Україна стала кращою і наші діти відчули справжню незалежність. Ми її не відчуваємо, бо все одно залежні від цін, зарплат, від чогось іншого. Колись сподівалися, що будемо жити краще, як європейська країна. Гляньте як в Європі живуть: польські пенсіонери до нас приїжджають. Чи можуть наші пенсіонери кудись поїхати закордон? Не можуть.
Галина Скоропляс: Ми голосували всі за незалежність. Й зараз її підтримую, але життям своїм не задоволена. Я держслужбовець, в мене пенсія 2000 грн. Я підтримую незалежність. Хочу, щоб Україна була вільна і самостійна. Різна влада була, але та, що тепер категорично не подобається. Українці нормальна нація, працелюбна, а менталітет у нас не дуже: в сусіда так, а в мене має бути ще краще. Один одного з'їв би. В українців немає згуртованості. Дивіться, поляки живуть кожен гарно і держава гарна. Я бажаю, щоб змінилась наша влада, люди краще відносились один до одного і щоб українці сповідували глибокі моральні цінності.
Петро Степанець: Так само як і я, колись всі люди хотіли незалежності. Й мені доводилось голосувати за її прийняття, але що ми зараз маємо? Очікування зовсім не виправдались: все дорожчає, а пенсія  в мене мінімальна. Я бажаю Україні, щоб скоріше закінчилась війна і все було спокійно. Кращою ж держава стане тоді, коли зміниться влада. Якою саме вона буде мені все одно, аби був порядок.
Іванка Новаковська: Я ровесниця незалежної України, цей день святкую, бо він для мене дуже урочистий. Вважаю, що Україна стала на шлях процвітання. Принаймні про неї тепер знають у світі, раніше ж нас більше асоціювали з російською стороною. А зараз кожен знає, що Україна і Росія – це різні держави. Я бажаю Україні в День Незалежності процвітання, миру та збільшення кількості патріотів. Як для молодої держави, то ще й надійного керівництва. А громадяни, в свою чергу, нехай працюють на благо держави та сплачують податки.
Микола Кравчук: Події 1991 року мали велику державну вагу, тому їх люди сприйняли позитивно. Був задоволений і я, але тепер мій настрій не такий святковий. Очікування здебільшого не виправдались: в аптеку підеш – ціни на таблетки зростають і на хліб також. А зарплата якою була, такою й залишилась. Яке може бути свято? Щоб країна стала кращою потрібно змінити всю владу, бо вона корумпована. А корупція – це іржа, що роз’їдає суспільство. Головне, щоб в нашій державі запанував мир, цілісність і поміж людьми було більше щирості, а не заздрощів.
Володимир Турчинський: День Незалежності я святкую з колективом та друзями. Сама ж незалежність для мене важлива, як і Україна, бо це мій рідний дім, край, де народився. Щоб наша держава процвітала потрібно змінити владу, адже все залежить від її рішень: і зростання цін, і зарплати. Я вважаю себе патріотом, тому хочу, щоб країна була більш згуртована і над нашою головою панувало тільки мирне небо.
Іван Фальфушинський: В рік, коли приймали незалежність було взагалі незрозуміло куди йде Україна. Багато виникало питань, але дати чіткою відповіді ніхто не міг. Те, що нам обіцяли в 90-х роках і те, що маємо зараз зовсім не виправдало очікувань. Але держава має свою незалежність, Конституцію і це, безумовно, добре. Хотілося, що б Верховна Рада змінила свої обличчя, щоб прийшли нові. Це вкрай важливо. В нас сьогодні виходить двовладдя: Президентська і Парламентська влада. Такого не може бути. Більше для України підходить Парламентська держава. А президент має бути по типу Німеччини. Я бажаю, щоб люди не виїжджали за кордон, а повертались назад в Україну, сприяючи її розквіту.
Олександр Рябоконь: День Незалежності я святкую. Хочу, щоб наша держава була могутньою, а також процвітала та розбудовувалася. Коли працюватимуть підприємства, то люди матимуть роботу і гідну зарплату. А за таких умов населення нікуди не поїде на заробітки. Щоб країна стала кращою потрібно працювати людям і не чекати того, що їм хтось щось має дати. Якщо кожен зробить для себе щось, то одночасно воно буде зроблено і для країни.
Юрій Шумбарець: Тоді були різні люди. Більшість хотіли незалежності і голосували «за», але й сепаратистів в Кременці вистачало. Я ж тоді ще в інституті вчився і на агітації їздив. Тепер розумію, що тодішні очікування виправдались лише на 10 %. Нам потрібно змінюватись, передусім, щоб люди стали розумнішими: в нас сепаратизм, голосують за Партію регіонів. Їм дай 70-80 грн, то вони проголосують за кого завгодно.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення