Суд амністував жінку-водія, яка збила насмерть велосипедиста в Кременці

Суд амністував водійку MERCEDES-Benz Vito, що торік на об’їзній дорозі Кременця збила насмерть велосипедиста. Причиною для такого рішення стали п’ятеро її малолітніх дітей.

Такий вирок Кременецький районний суд виніс 13 липня.

Аварія, нагадаємо, трапилась 5 червня 2017 близько 14-ї години. Велосипедист, чоловік1985 року народження, їхав попереду буса. Проте навпроти будинку на вулиці Корнії, 15 різко звернув наліво. Як результат – загинув під колесами вантажівки. Згодом з’ясувалося, що велосипедист проживав у будинку, в напрямку якого звернув.

Як випливає із матеріалів суду, велосипедист був нетверезим. Під час повороту він рухався без світлових покажчиків повороту та не подавав будь-яких сигналів руками. Водійкою ж буса, під чиї колеса влетів нещасний, є підприємиця, багатодітна мати Надія П.

У судовому засіданні вона розповіла, що під час маневру велосипедиста вона не зорієнтувалася вчасно, не відреагувала та, відповідно, здійснила на нього наїзд. Після того, зупинилася, викликала швидку та поліцію. Свою вину вона визнала повністю, щиро розкаялася, попросила її суворо не карати та застосувати до неї амністію, бо має на утриманні п’ятеро малолітніх дітей. А також відмовилась від дослідження у суді доказів, зібраних під час досудового слідства.

Суд — прислухався. Він визнав жінку винуватою у злочині за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху”.

Сказав призначити їй за даною статтею покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на строк два роки. І тим же вироком, на підставі п. «в» ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році», сказав звільнити її від відбування основного та додаткового покарання.

Наразі вирок законної сили ще не набрав. Він може бути оскаржений до апеляційного суду Тернопільської області через Кременецький районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення