У Кременці в закинутому приміщенні академії люди тримають тварин та складають дрова


Сьогодні, 26 липня, на засіданні робочої групи облради розглядали питання про передання у власність Кременецької гімназії одного з приміщень, яке перебуває на балансі Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка.
Як стверджує керівник гімназії, приміщення потрібне для того, аби діти могли комфортно навчатися.
Директор Кременецького ліцею імені Уласа Самчука Анатолій Аврамишин повідомив, що приміщення академії яке мають передати гімназії розвалюється, а люди використовують його для господарських потреб - пише Доба.
— Один із корпусів Кременецької гуманітарно-педагогічної академії, який нам мають передати через рік або два може розвалитися. Дах там зовсім майже вийшов з експлуатації, а у бетонних перекриттях утворилися дірки. За 16 років люди трохи розібрали приміщення. Зникли сходи, які були між поверхами, вікна, батареї. Мешканці використовують це приміщення для власних потреб хтось там тримає свиней, а хтось дрова складає. Спортивна площадка, яка знаходиться біля академії також стала напівприватною тому, що там зробили дорогу, — розповів директор Кременецького ліцею імені Уласа Самчука Анатолій Аврамишин.
Як повідомили на засіданні робочої групи на відновлення закинутого приміщення потрібно 20-ть мільйонів гривень. Таких коштів місто немає, тому просять допомоги у району та області.
Як відомо на сьогодні Кременецький ліцей може вмістити лише 190 дітей, але навчається нам 275 учнів.
Щоб прийняти остаточне рішення на засіданні робочої групи вирішили відвідати закинуте приміщення, 31 травня, та доручили керівництву академії зібрати всі необхідні документи про об'єкт.
Питання про передання приміщення знову винесуть на сесію обласної ради для його подальшого обговорення.
Нагадаємо, що на розгляд дев'ятої сесії обласної ради було винесено петицію про передання приміщення академії у власність гімназії. За деякий час петиція набрала понад 500 голосів, але на засіданні сесії її не підтримали, а доручили робочій групі доопрацювати це питання.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення