“Стихійний ринок” у центрі Кременця: що хочуть бачити кременчани на цьому місці

Останнім часом кременчан турбує проблема “стихійного ринку” у центрі.  З кожним днем він все ширшає. Додаються й нові кіоски. А що думають про це містяни - дізнавався kremenets.city.


Днями, у соціальних мережах, кременчанка Аліна Арєфꞌєва опублікувала звернення до місцевих жителів щодо проблеми стихійних ринків у місті. Жінка наголосила, що жити можна по-іншому, а на місці, де могла б бути міська площа, натомість ми спостерігаємо “стихійну торгівлю”. Для торгівлі мають бути спеціально створені місця, а такі у Кременці є. Але торговці не поспішають займати місця на санкціонованих ринках.

Питаємо у кременчан, що вони хочуть бачити у центрі міста замість “стихійного ринку”?

Відповіді містян здебільшого зійшлися. Одні бачать тут дитячий майданчик, відгороджений від проїжджої частини, інші – міську площу. Але є й такі, хто каже, що їм байдуже і проти такої торгівлі на площі нічого не мають.
Олег, підприємець: Оскільки наш Кременець - туристичний, то тут повинна бути гарна площа, яка одразу ж впадає у вічі. Це створює позитивний імідж місту. Я нічого не маю проти, нехай і ринок буде, але для цього потрібно спеціально відведене місце. Якщо ми хочемо наслідувати європейський стиль життя, то й діяти повинні по-європейськи. Як на мене, це міська рада має створити відповідні місця для торгівлі, облаштувати їх так, щоб стихійний ринок не зростав просто у центрі міста. Кожен має робити свою роботу.
Онуфрій, пенсіонер: Звичайно, місту не вистачає площі. Я нормально сприймаю те, що є такий  ринок у центрі, але, думаю, що на цьому місці має бути памꞌятник Борцям за свободу України.  
Вікторія, кременчанка: З такими цінами і з такою зарплатою, тим більше у нашому Кременці,  ринок, звичайно, треба. Але однозначно менший, і, безумовно, не тут, у центрі.  Його потрібно зробити компактнішим і перенести в інше місце. На цій площі мені хотілося б бачити якусь архітектурну споруду, що була б візитівкою міста. Хотілося б, щоб цю територію озеленили і поставили якісь мініатюрні скульптури, наприклад, Бони.
 Галина, медсестра:  Нехай буде ринок на цій площі, просто потрібно цю територію трішки окультурити.  Посунути його подалі від центральної дороги, і створити нормальні місця для торгівлі, з накриттям і столиками. Треба дати можливість людям продавати, тому що пенсії на все не вистачає.
Таня, студентка: В нашому місті не так багато кіосків, наприклад, з їжею, тепер ще один встановили, гадаю, такі місця мають бути. Я й сама неодноразово купую у цьому павільйоні їжу. Але, в принципі, це ж площа, до того ж у самому центрі, і вона має своє історичне значення. І те, що доводиться спостерігати тут - видовище не з найприємніших.  Я не проти, щоб продавали, але добре було, якби не на самій площі. Краще б тут були якісь насадження, поставили лавки.
Оксана, лікар-епідеміолог: Моє ставлення до того, що тут «процвітає» ринок, категоричне. Чому за стільки років незалежності України підприємці встановлюють такі павільйони тільки з метою бізнесу? Це не місце, де має бути ринок і подібні кіоски. Тут має бути памꞌятник Борцям за свободу України.  Тут має бути площа, де можна проводити якісь масові заходи. Для початку хочеться бачити лавочки, щоб мами мали куди привести своїх дітей. Випадкові МАФи не є окрасою нашого міста. Поки наші люди не будуть законопослушні і не відчуватимуть відповідальності, відповідно не буде ні закону, ні порядку. А молочні продукти, які є продуктами харчування,  здебільшого для дітей та старших людей, продаються просто із землі.
 Афанасія,  працюючий пенсіонер: Так, хочеться бачити тут дійсно міську площу, бо раніше на цьому місці були клумби з квітами. А зараз стихійний ринок, який скоро вже буде на проїжджій частині. Нехай люди собі продають, бо здебільшого тут пенсіонери, яким пенсії на прожиття не вистачає, це й не дивно. Але ринок має бути близько до вулиці Базарна, а не  при дорозі.
 Тетяна, студентка: Наскільки мені відомо, по вулиці Симона Петлюри, є нормальний ринок з лабораторією, де все перевірено і ти можеш бути впевненим, що продукти безпечні для споживання в їжу. Так, я проти, щоб в самому центрі міста був цей ринок. Хотілося б бачити тут дитячий майданчик, куди могли б прийти мами із своїми дітками. А ще у місті мало місць для самих студентів. Якби зробили якесь гарне місце з лавочками й клумбами, це вже було б добре.

 Уляна, студентка: Я хотіла б, щоб це була площа, а не «стихійний» ринок, й треба щось для маленьких діток. Бо дітей у нашому місті багато, а подібних майданчиків не вистачає.  В ідеалі - площа з фонтаном, ось це було б справді круто, але для початку нехай обладнають лавками, щоб було де посидіти бабусям та мамам з дітьми.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення