Кременецькі пластуни на дні пластової присяги

«До щастя Вітчизну свою поведу!» – під такою назвою 14 квітня у м. Підгайці відбулося святкування Дня Першої Пластової Присяги 2018 присвячене пам’яті пл. сен. Володимира Федорчука.

Захід вражав своєю масовістю, крім пластунів з усієї Тернопільської Округи, зібрав колег-однодумців зі Львова, Стрия, Хиріва, Чернівців, Кам'янця-Подільського та інших куточків України.
Традиційним вимаршем відвідали могили пл. сен. Володимира Федорчука і пл. прих. Максима Скасківа. Після цього пластуни пройшли вулицями міста до Майдану Незалежності (центр міста), де відбулося урочисте відкриття, молитва і благословення, іменування та заприсяження. Взявши участь у висадженні липової алеї, пластова станиця «Кременець» віддала шану пам’яті Володимира Федорчука, пластуна-сеньйора, який був талановитим виховником та борцем за волю України, членом куреня «Сіроманці», учасником Майдану та учасником бойових дій на Сході України.
Всі присутні на заході взяли участь флеш-мобі "Пластова гаївка". На ДППП 2018 були передбачені розваги для всіх і кожного, тому з 14:30 до 18:30 діяли активітети. Провід заходу зробив цей час незабутнім, оскільки всі змогли перевірити свою гнучкість, певним чином витривалість, особливість складу розуму, сталеві м’язи, вправніть золотих рук, орлину точність блакитних очей, перевтілення, впевненіcть в собі, стресостійкість та рівень власного екстриму, а найголовніше віднайти втрачені скарби підгаєцьких Князів! (І ми знайшли !!!)
Протягом часу проведення активітетів на Майдані Незалежності діяло Пластове містечко, виставка художніх робіт пл. сен. Володимира Федорчука та Ярмарок.
А о 18.30 розпочалася справжня пластова ватра з найбільшим розмаїттям пісень, музики та ігор!
Пластова станиця «Кременець» долучилась до усіх заходів та квестів, за що отримали грамоту, багато вражень і задоволення! Поїздка нашої Пластової Команди в м. Підгайці та у зворотньому напрямку здійснювалася автобусом, наданим Андрієм Станіславенко – начальником відділу сім'ї, молоді та спорту Кременецької міської ради. СКОБ! Слава Україні!

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення