Почаївська Лавра труїть людей хімічними речовинами?

На адресу Почаївської міської ради було отримано звернення від жителів міста Почаєва, щодо можливого використання шкідливих хімічних речовин при оброблені садових дерев на ділянці по вулиці Кременецька, – про це повідомляє депутат міської ради Тарас Паляниця.

Почаївською міською радою було встановлено, що орендує та обробляє дану земельну ділянка площею бл. 8.5 га Свято-Успенська Почаївська Лавра. У зверненні йдеться про те, що при початку весняно-польових робіт у жителів прилеглих до ділянки будинків різко погіршився стан здоров’я, через що вони були змушені звертатися до лікувальних закладів області. При огляді у лікарів причиною погіршення стану здоров’я та самопочуття неодноразово вказувався вплив шкідливих хімічних речовин, які використовуються для оброблення рослин.
Рішенням Почаївська міська рада на 29й сесії було створено тимчасову слідчу комісію з числа депутатів міської ради:
Марутовський Валерій Володимирович – голова комісії.
Паляниця Тарас Михайлович – секретар комісії.
Шатківський Валерій Глібович – член комісії.
Трофимлюк Георгій Борисович – член комісії.
Гичка Галина Іванівна – член комісії.
Згідно першого засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) створеної згідно рішення Почаївська міська рада на 29й сесії 20.04.2018р було вирішено наступне:
1. Звернутися до компетентних органів для їх залучення щодо перевірки на наявність та можливе використання заборонених та шкідливих хімікатів.
2. Провести друге засідання ТСК публічно у відкритому режимі.
3. На друге засідання ТСК запросити представників сторони-ініціатора розслідування, представників орендаря та представників компетентних органів для спільного обговорення перспективи вирішення проблеми.
4. Розглянути відповіді, надані компетентними органами.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення