Активісти розповіли про кримінальне минуле нового голови Кременецького району

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна урочисто представив громадськості Кременецького району щойно призначеного нового керівника – Володимира Козубського. 

Степан Барна підкреслив головні чесноти чиновника та окреслив завдання для роботи майбутнього очільника Кременеччини.
Натомість, місцеві активісти стверджують, що по-перше Володимир Козубський не пройшов конкурс на голову Кременецької РДА, а по-друге у чоловіка дуже яскраве кримінальне минуле, щоб бути обраним на таку високу посаду.
“Знайомтесь – це Володя!
Володя, як і Віталя, прийшов в політику з великого спорту. Володя професійно займався спортивною риболовлею. Володя ловив і відпускав. Працюючи в Управлінні по боротьбі з економічними злочинами МВС, він ловив порушників, брав з них гроші і відпускав.
Частину “улову” Володя, звісно, відсилав “нагору” – там тоді сиділи ще ті “риболови” . Правда були випадки, коли жадібність перемагала обережність, і тоді Володя все “наловлене” залишав собі. За таке самоуправство Володя регулярно бував фігурантом кримінальних справ, а в 2010 році взагалі був змушений разом із своїми спільниками добровільно звільнитися. Проте, через деякий час його друзі зайняли високі посади в міліції, і Володя на попередній роботі спритно поновився.
Нові проблеми у Володі почалися з початком переатестації поліції. Цікаві факти його біографії стали відомі учасникам переатестаційних комісій, та й колеги Володі прекрасно розуміли, що кар’єра правоохоронця для нього завершилась.
Хоча Володя і намагався якось “повпливати” на процес переатестації, проте цього разу його зусилля не дали результату і Володю з рядів МВС “вичистили”.
Однак, через нетривалий час, Володя, маючи величезний життєвий досвід і хист задовольняти потреби керівництва, запланував очолити Кременецьку району державну адміністрацію.
І що ви думаєте? У нього все вийшло! Володя (не без допомоги вірних друзів) проходить конкурс, президент підписує наказ, Степан Степанович представляє його громаді – і “щаслива” Кременеччина отримує “босса”!
Історія про рибака-Володю має сьогодні нас всіх надихнути. Якщо у вас проблеми, вас можуть посадити в тюрму, ви не можете довести свою профпридатність – не страшно!
В нас унікальна країна, де завжди знайдуться люди, які оцінять ваш специфічний талант, і тоді ви зможете ПОЧАТИ ЖИТИ ПО НОВОМУ!, – написав на своїй сторінці у Фейсбук про нового голову Кременецької РДА Володимира Козубського, місцевий активіст Іван Ковалик”.
До своїх слів активіст додав, що ще у 2016 році були наведені конкретні факти кришуванням даного посадовця і незаконних схем збагачення через кар’єри і через хабарі.
“Перед тим, як робити кадрові призначення потрібно дуже добре вивчати минуле майбутнього чиновника. Нажаль цього незробили, перед призначенням Козубського Володимира Петровича на посаду заступника голови Кременецької РДА. Для нас, як учасників переатестації поліції Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок Молодіжний Націоналістичний Конгрес – МНК – це провокація, на яку ми точно будемо реагувати! І ще, Степан Степанович, Вас просто підставили.
Візьміть будь-ласка нище наведену інформацію до відома і перегляньте рішення!
В червні 2010 року працівники СДСБЕЗ Тернопільського МВ Козубський В.П., Глазунов В.В., Бик Р.І., Волошинович Ю.Г. та Мудрий Ю.П. вимагали у жителя Івано-Франківської області гроші в сумі 2000 доларів США за сприяння у не притягненні його до кримінальної відповідальності за ст. 190 ч.2 КК України.
Передача грошей працівникам міліції відбулась, однак під час затримання та проведення особистого огляду їх не було виявлено.
В подальшому з метою не надання розголосу даної події наказом тодішнього начальника УМВС України в Тернопільській області Козубський В.П. та ще 5 працівників СДСБЕЗ Тернопільського МВ були звільнені з органів внутрішніх справ за власним бажанням.
Однак, скориставшись своїми зв’язками, а також зв’язками інших 5-ти звільнених працівників, які вплинули на рішення новопризначеного начальника УМВС України в Тернопільській області Бортняка Ф.В. наказом УМВС України скасовано попередній наказ УМВС України в Тернопільській області, щодо звільнення Козубського В.П. та інших працівників з органів внутрішніх справ та призначено на посаду дільничного інспектора міліції СДІМ МГБ Кременецького РВ УМВС України в Тернопільській області.
В квітні 2012 року був затриманий дільничний інспектор міліції СДІМ МГБ Кременецького РВ старший лейтенант міліції Локацький В.М. після отримання ним неправомірної вигоди в сумі 1000 грн. у жителя Кременецького району за не притягнення його до адміністративної відповідальності. У подальшому з’ясувалося, що до вказаного правопорушення (вимагання неправомірної вигоди) причетний на той час дільничний інспектор міліції Козубський В.П.
У вересні 2012 року після отримання 12 тис. грн. неправомірної вигоди був затриманий колишній працівник відділу архітектури та містобудування Кременецької РДА Скакальський І.Р., який був залучений Козубським В.П. до злочинної схеми незаконного збагачення, організованої на той час оперуповноваженим УБОЗ УМВС України в Тернопільській області Краєвським В.С. Останній в УБОЗ курирував напрямок роботи по виявленню правопорушень у сфері будівництва і за інформацією Козубського В.П. здійснював перевірки об’єктів будівництва в Кременецькому районі і у разі виявлення порушень містобудівного законодавства за допомогою Скакальського І.Р. створювали умови для вимагання у порушників неправомірної вигоди за не притягнення їх до адмінвідповідальності та штрафних санкцій. Саме Краєвському В.С., Скакальський І.Р. мав передати отримані кошти в сумі 12 тис. грн., після чого отримати свою частку – 2 тис. грн., а інші кошти мали бути розділені між Краєвським В.С. та Козубським В.П.
В ході досудового розслідування Краєвському В.С. та Скакальському І.Р. пред’явлено обвинувачення за ч. 2 ст. 190 та ч. 3 ст. 364 КК України. Доказів, які б прямо підтвердили вину Козубського В.П. в ході досудового розслідування здобуто не було.
Козубський В.П. здійснює “кришування” окремих суб’єктів господарської діяльності в сфері надрокористування, зокрема піщаний кар’єр в с. Старий Почаїв Кременецького району належний СПД Врочинському П.М. та водозабір природно-столових вод «Лідихівська» с. Лідихів Кременецького району належний СПД Підборецькому Л.В. За сприяння у здійсненні діяльності, а також вирішення проблемних питань з іншими контролюючими органами Козубський В.П. щомісячно отримує неправомірну вигоду.
Крім цього, в ході прийняття рішень за матеріалами, які перебували на розгляді його підлеглих стосовно незаконних вирубок лісів добре налагодив контакти з посадовими особами Кременецького держлісгоспу та окремими лісничими цього ж лісгоспу, від яких регулярно отримує неправомірну вигоду у вигляді кругляка деревини за кришування незаконних порубок, організованих вказаними посадовими особами. У подальшому вказану деревину продає на деревообробні підприємства, – написав Іван Ковалик”.
Ще тоді голова Тернопільської ОДА Степан Барна прокоментував пост активіста словами – “Розберуся”. Видно таки розібрався, бо Володимир Козубський нині заправляє уже цілим районом - пише Народна Правда.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення