Юні кременецькі музиканти повернулися з успіхом

Учні Кременецької школи мистецтв ім. Михайла Вериківського 24 лютого взяли участь у щорічному обласному конкурсі юних піаністів імені Василя Барвінського.

Захід відбувся у дитячій музичній школі №1 у Тернополі. Кременеччину у молодшій віковій категорії представляли: учні ІІІ класу Гнатюк Юлія (клас викладача Зелінської Л. О.), яка нагороджена грамотою за участь та Касянчук Владислава (клас викладача Остапчук В. А.) – нагороджена дипломом ІV ступеня та отримала грошову премію в розмірі 100 гривень. У середній віковій категорії диплом ІІ ступеня здобув Нікіфорчук Владислав, також учень ІІІ класу (клас викладача Ковальчук Л. Ю.), грошова премія якого склала 200 гривень.
Цього року цей музичний захід святкує ювілей – 15 років. Ініціатором та організатором конкурсу є викладач школи Одобецька Ірина Миколаївна. Бажаючі також мали змогу відвідати музей-світлицю знаменитого композитора, який також створено за ініціативи Ірини Миколаївни.
В конкурсі брали участь понад 60 маленьких піаністів з усієї області. У їхньому виконанні звучали твори видатних та сучасних українських композиторів. Також на сцені звучали п’єси Василя Барвінського. Юні виконавці вражали слухачів музикальністю, натхненним та артистичним виконанням.
Оцінювало гру учасників професійне журі у складі викладачів Тернопільського музичного училища імені Соломії Крушельницької (Явна О., Кравчук Н.), викладачів ДМШ №1 та №2. Задля більш якісного оцінювання учасників розділили на 3 вікові групи: молодша група до 9 років, середня – 10-11 років та старша – 12 років.
Всіх учасників було нагороджено подарунками, дипломами, грамотами та гучними оплесками. Бажаємо подальших творчих успіхів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення