У Кременці об’єдналися пастухи бджіл

“Сезон для збору меду, не зважаючи на холодну і складну весну, в цілому був вдалий для пасічників", - каже голова правління Дмитро Дідук, - знайшли можливість реалізації продукції в Києві.

Проте зазначають, що для розвитку промисловості у районі потрібен солідний стартовий капітал. “Є потужні лінії розфасовки меду, але вони вартують 500 тис. гривень і одним районом нам її не потягнути”, - інформує керівник організації.
"Лінії розфасовки вартують дорого, для розвитку цієї промисловості потрібні серйозні капіталовкладення"
Є потреба і в надійних виробниках, адже поступає в продаж неякісна вощина. Перші напрацювання вже є. Хороші ділові стосунки склалися у пасічників району з ТОВ "Органік - Агро". Підприємство веде виробництво за органічно чистою технологією. Більшість пасічників- кременчан вивозить своїх бджіл саме на поля цього підприємства.
Пасічники шукають не лише традиційні види збуту меду, а випробовують різні варіанти. Член правління Леонід Комаревич зокрема реалізовує бджолинні стільникові і безстільникові пакети, займається виведенням та реалізацією маток та має досвід виготовлення медових напоїв.
Учасники ГО “Пасічники Кременеччини” вважають, що було б доцільним об’єднатися в обласне товариство для спільного вирішення проблем, адже ця галузь потребує підтримки, зазначає член правління Мирослав Ярий виданню Кременець-сіті.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення