Вольф Мессінг відвідував Кременець?

Фотограф з Кременеччини, який у роки війни переховував родину з Польщі, залишив фотосвідчення перебування у Кременці всесвітньо відомого ясновидця і телепата Вольфа Мессінга.

Ми вже розповідали неймовірну історію про, що під час українсько-польського конфлікту в Кременці мешканців з польським корінням протягом року переховувала та забезпечувала всім необхідним сім’я кременецького фотографа Мусія Скакальського, котра пізніше власними коштами допомогла їм виїхати до Польщі, і ось на сайті Терен занайшлись ще цікавіші подробиці...
Мусій Скакальський (1902–1974 рр.) – кременецький фотограф, товаришував із кременецьким фотохудожником міжвоєнного періоду минулого століття Генріхом Германовичем, листувався з поетом та публіцистом Максимом Рильським. Мусій Скакальський пережив дві світові війни, революції, численні зміни влади на Кременеччині.  Залишив після себе рукопис книги «Спомини про Кременець», ілюстровану власними фотографіями тих часів та малюнками Івана Герасевича, - продовжує Галина Нагорнюк. - Гортаючи цей рукопис та сімейні альбоми, ми побачили відтворений на фото візит Вольфа Мессінга до міста (зізнаюсь, навіть не підозрювала, що Мессінг відвідував Кременець). Поступово та в деталях описано й відзнято важливі історичні події, показано, як змінювалося обличчя міста. Понад 300 сторінок старанної рукописної праці, яка мала б побачити світ... Особисто я впізнала багато фото, на які раніше неодноразово натрапляла в Інтернеті, але під ними не було вказано ім’я автора. Тепер я знаю, хто він, - каже пані Галина..

Доречі якщо встановити відповідний знак можна створити в місті, ще одну цікаву для туристів пам`ятку.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення