Продовжили термін подання заяв на монетизацію субсидій

Кабінет міністрів України вніс зміни до положення про призначення субсидій, які передбачають збільшення терміну подання громадянами заяв на монетизацію зекономлених субсидій.
Відтак, жителі Тернопільської області мають можливість зробити це до 1 листопада 2017 року. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду.
Міністр соціальної політики Андрій Рева під час представлення проекту рішення пояснив, що в чинному положенні щодо призначення субсидій передбачено, що громадяни мали подати заяви на повернення коштів від зекономлених субсидій до 1 вересня.
"В діючому положенні ми передбачаємо, що зекономлена частина субсидій виплачується людьми згідно з поданими заявами до 1 вересня поточного року. До нас поступають заяви від громадян, що з об'єктивних причин не всі змогли подати заяви до 1 вересня. Тому пропонується продовжити термін подачі таких заяв до 1 листопада поточного року", - сказав А.Рева.
Також, за його словами, було передбачено чинним положенням про субсидії про неперепризначення на наступний термін субсидії, якщо є прострочена заборгованість терміном понад два місяці на суму більше 340 грн.
"У нас є звернення багатьох людей, які кажуть, що вони не визнають цю заборгованість як спір між ними і житлово-комунальними підприємствами. В такому випадку, в разі подачі до суду на вказану суму заборгованості, то до вирішення питання по суті ми цю заборгованість не беремо до уваги і перепризначаємо її субсидію на наступний термін", - додав міністр.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення