Замовника убивства активіста Віталія Ващенка шукає Генпрокуратура

Виконавці та організатор вбивства Віталія Ващенка – у суді. Відносно чотирьох осіб, які були притягнуті до кримінальної відповідальності за вбивство активіста Віталія Ващенка, розслідування завершено.
Щодо замовника – виділено в окреме провадження. Та передане до Генеральної прокуратури України. Про це повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. Нагадаємо, Віталія Ващенка 26 травня 2016 р. кийками забили на смерть. Сиротами залишились двоє синів. Громадський активіст, член ГО «Народна рада», депутат Кременецької міської ради, - йшлось в офіційних повідомленнях. «Наш Робін гуд», для якого не існувало ані заборонених тем, який не боявся «дахів» та не закривав очі на беспредєл, дерибани і свавілля силових структур – так за нього відгукувались земляки й ті, хто добре знав Віталія Ващенка. І обов’язково наголошували: він «воював» ніяк не для власного збагачення і не для примноження капіталу. А тому, що його боліла Україна. Мучив безлад, який коївся навколо. За декілька днів до трагедії Віталія попереджали, що на нього готують напад, але він це не сприйняв всерйоз. Обвинувальний акт щодо організатора та виконавців злочину направили до суду. Зараз у Зборівському райсуді триває розгляд справи. Нагадаємо, всім інкримінують замовне вбивство у складі організованої злочинної групи.
Щодо замовника теж порушене кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України, йдеться про умисне вбивство, - каже Сергій Крета. – Зараз матеріали – у Генпрокуратурі. Вони їх вивчають щодо можливої допомоги і вказівок, що ще потрібно зробити, аби встановити замовника вбивства активіста. 
Очільник тернопільської поліції Олександр Богомол запевнив: «замовили» Віталія Ващенка не політичні опоненти, як припускалось раніше, в тому числі і членами родини загиблого. Вбивство пов’язано з громадською діяльністю активіста.
Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення