Кременецька районна лікарня може стати міжрайонною

Кременецька районна комунальна лікарня заслуговує на отримання статусу міжрайонної чи окружної лікарні інтенсивного лікування.

Медична реформа триває. У планах - поділити Тернопільську область на госпітальні округи. Відповідно, діятимуть три, так звані, повітові лікарні, які представлятимуть північний, центральний та південний регіони. Окружною претендує стати і Кременецька районна лікарня. Кременецькою районною державною адміністрацією ведеться активна робота щодо створення у районі госпітального округу.
Кременецька РКЛ - одна із найбільших, тут найкраще автомобільне сполучення, щоб можна було б найефективніше надати медичну допомогу з нормальною матеріально-технічною базою сьогоднішнього дня.
Окружні лікарні це багатопрофільні медичні заклади, які повинні бути добре оснащеними та готовими працювати в інтенсивному режимі, з оплатою за фактично надані медичні послуги.
Згідно розробленого проекту, до Кременецького госпітального округу будуть входити заклади, розміщені на території: м. Кременця та Кременецького району, Лановецького району, Шумського району, Зборівського району, Збаразького району. Оптимізація мережі через госпітальні округи дозволить вирішити більшість проблем вторинного рівня медичної допомоги, оскільки збалансує місцеву автономію закладів, а також створить відповідні фінансові стимули. Процес створення госпітальних округів тільки розпочався. Завершитись він має у кінці поточного року, а реформування вторинного рівня надання медичної допомоги заплановане аж на 2018 рік.  
Самотужки Кременецька районна комунальна лікарня не в силі вирішити усі проблеми, які накопичувалися протягом багатьох років. Зараз є нагода брати участь у грандових програмах, як приклад: завдяки співпраці з Японським урядом в Україні «КУСАНОНЕ», отримано дороговартісне обладнання, яке уже введене в експлуатацію та успішно функціонує. Планується подальша співпраця по даній грандовій програмі.
Районною державною адміністрацією ведеться реальна робота щодо формування пакетів документів для участі у відборі інвестиційних програм, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Йде обговорення проекту реконструкції лікарняного комплексу Кременецької РКЛ. Комунальною лікарнею замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації по реконструкції поліклінічного корпусу з впровадженням енергозберігаючих заходів. Проект передбачає реконструкцію системи опалення; заміну вікон і зовнішніх дверей на енергозберігаючі; утеплення фасаду; реконструкцію даху (облаштування шатрової покрівлі). Ці роботи плануються провести у 2018 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету.
Кременецька районна комунальна лікарня заслуговує на отримання статусу міжрайонної чи окружної лікарні інтенсивного лікування, отримання додаткового потужного діагностичного лікування, покращення матеріального стану, на можливість надавати якісну лікувальну допомогу, хорошу діагностику і, відповідно, ефективні медичні послуги населенню.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення