На Тернопільщині вода забрала майже три десятки життів. Шестеро загиблих – діти

Від початку року життя двадцяти дев’яти жителів області забрала вода. Серед загиблих – шестеро дітей, – повідомляє державна служба з надзвичайних ситуацій в області. Причиною більшості трагедій є порушення правил відпочинку, купання дітей без нагляду дорослих. 

Рятувальники нагадують: в області є два паспортизовані об’єкти для купання: Тернопільський став, Лановецьке озеро. Там регулярно чергують рятувально-водолазні служби. На інших водоймах купання заборонене.

«У 2017-му році в нас зафіксовано 29 загиблих на воді, серед них – 6 дітей. В порівнянні з минулим роком спостерігається ріст на 7,4% Серед причин, якщо в минулому році це були дорослі в стані алкогольного сп’яніння. Цього року ми маємо серйозну тенденцію щодо загибелі дітей на водоймах. Такі випадки в основному виникають під час безпечності, під час відпочинку на водних об’єктах – це купання у непристосованих місцях, купання не під наглядом дорослих. В нас було два випадки, коли діти попадали на глибини, або потрапляли на якісь предмети. В нас були трагедії, коли діти топилися по двоє, по троє. Всіх врятувати не вдалося.  Це тривожна статистика, тому ми звертаємося до батьків, стежити за відпочинком дітей. Відпочинок має бути у встановлених перевірених місцях і обов’язково під наглядом дорослих», – відзначив начальник управління ДСНС України в області Віктор Маслей.
Відтак жителів краю просять не нехтувати безпекою.

 

Джерело: ZZ

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення