Головний лікар кременецького санаторію “подав у відставку”

Тернопільська обласна рада і Департамент охорони здоров’я відреагували на дії керівника Кременецького дитячого санаторію Братаніча Г.Д.

І хоча заяву на звільнення за власним бажанням Братаніч написав сам,однак,всім зрозуміло,що це була остання можливість якось зберегти своє обличчя на даний посаді і встигнути піти самому.27 червня 2017р. на медичній комісії обласної ради розглядалося питання стосовно звільнення Братаніча. Озвучено і той факт,що керівником було проведено скорочення штату з порушенням законодавства.Так 12червня 2017року Кременецький районний суд в особі судді Мочальської виніс рішення про поновлення на роботі,відшкодування моральної та матеріальної шкоди працівнику санаторію Мельничук І.В. На 30червня 2017р. призначено засідання по ще одному незаконному звільненню працівника Ярої В.В. і хоча адміністрація санаторію,визнавши свою провину,поновила Яру В.В. на 0,5ставки,судова тяганина продовжується ,так як людина,яка пів року вже оббиває пороги судів,прагне повністю повернути собі посаду. Хочу наголосити,що провина за всі звільнення і так звані скорочення лежить не лише на Братанічу (який служив лише вивіскою),але в першу чергу на старшій медсестрі Климюк,медсестрі Ващенко,кадровику Яковлевій. Яковлева і Ващенко представляли санаторій на судових засіданнях.Представництво це виглядало,скажімо так, досить жалюгідно.Ні по Ярій,ні по Мельничук жодного конкретного пояснення не прозвучало.
Чому скоротили саме цих працівників і їх посади,не врахували пільг і переваг передбачених КЗпП,чому вивільненим працівникам не запропонували вакантних посад, а прийняли нових працівників?!Стосовно представників санаторію хочу зазначити,що ,зазвичай,«великі громадські активісти»і просто чесні люди стають на захист скривджених,а не на сторону зручного керівника…..
Оксана Пилипович, депутат Кременецької міської ради
Джерело: provse.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення