Вбивці Ващенка звинувачують лікарів у смерті активіста

29 червня у Зборові відбулось чергове судове засідання, на якому розглядалась справа про вбивство Віталія Ващенка (громадського активіста з Кременця).

Судді допитували свідка – дружину одного із вбивць з Кривого Рогу. На попередньому засіданні було продемонстровано записи телефонних розмов цього свідка, з яких дізнались багато нових деталей, зокрема ідентифікували посередника, який наймав вбивць. Однак імена замовників досі невідомі, а виконавці беруть всю вину на себе.
Сторона обвинувчених виклопотала в суддів право на проведення додаткової судово-медичної експертизи. Щоб применшити свою вину, обвинувачені намагаються піддати сумніву те, що Ващенко помер від побоїв, завданих обвинуваченими, і пробують стверджувати, що могла мати місце лікарська помилка при наданні Ващенкові медичної допомоги (як виглядає, Ващенка хотіли лише залякати, але від отриманих травм він помер через кілька годин після нападу, в лікарні). 
Ймовірно, сторона обвинувачених намагається таким чином затягнути справу і применшити вину вбивць, знявши відповідальність з них за саму смерть Ващенка. Через це в ході засідання виникла словесна суперечка між обвинуваченими, їх адвокатами, та між людьми, які були присутні в залі та обурились, що вбивці хочуть уникнути покарання. "Правий сектор" Тернопільщини слідкує за перебігом даної справи. І ми, націоналісти, не допустимо безчинства! Вбивці, як і замовники, мають бути покарані!

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення