Про відшкодування витрат на оплату послуг

Управління соціального захисту населення інформує кременчан про відшкодування витрат на оплату послуг з газо, електропостачання для індивідуального опалення.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 р. № 300 ”Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо, електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії відтепер не залишатимуться на рахунках отримувачів в організаціях, а перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачуватимуться через відділення поштового зв’язку на підставі особистої заяви одержувача  житлової субсидії.
Інформацію про невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газопостачання для індивідуального опалення можна отримати в підприємстві - надавачі послуг, управлінні соціального захисту населення або сільських радах, або об’єднаних територіальних громадах.
Заяви щодо виплати частин невикористаних субсидій необхідно подати до управління соціального захисту населення або сільських рад чи об’єднаних територіальних громад протягом липня – серпня 2017 року особисто одержувачем  житлової субсидії.
Нагадуємо:
У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Громадянин, якому призначено субсидію, зобов’язаний протягом місяця поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (орендар - про осіб, які фактично проживають), їх соціального статусу, переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, підприємств - виробників/виконавців житлово-комунальних послуг, купівлю товарів або оплату послуг на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень, шляхом подання відповідних документів. У разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб подаються також нові заява і декларація.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення