Правоохоронці на Кременеччині шукали мак

45 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, виявили працівники поліції минулого тижня під час проведення оперативно-профілактичної операції “Мак”.

Тридцять шість фактів стосувалися посівів снодійного маку. Серед інших це 7 випадків у Бережанському районі, по 5 у Підволочиському та Шумському, по 3 у Збаразькому та Тернопільському, і по 2 у Зборівському, Кременецькому та Козівському районах.
Зафіксували оперативники і 4 факти зберігання наркотичних речовин, та два збуту сильнодіючого лікарського засобу в обласному центрі.
Правоохоронці наголошують, що в Україні триває спецоперація «Мак-2017». Вона розпочалася 25 травня. Її мета – виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття усталених каналів надходження наркотичних засобів від виробника до споживача та притягнення порушників до відповідальності.
Пам’ятайте, що відповідно до частини 1 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.
Відповідно до статті 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконні посів та вирощування снотворного маку до 100 рослин чи до 10 рослин конопель грозять штрафом до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
Оперативники нагадують, що керівники підприємств, на території яких з’являються самосіви снодійного маку та конопель, також відповідатимуть перед законом. І їхнє завдання самостійно знищувати ці рослини.
Правоохоронці просять жителів міста і області про будь-які факти нелегальних посівів снодійного маку чи конопель, повідомляти до відповідних територіальних відділків поліції або на лінію «102».

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення