Музикант із Кременця став зіркою британської музики

Відомий британський музикант, лідер популярної шотландської музичного гурту Cocteau Twins і засновник культового британського лейбла Bella Union Records Робін Гатрі захопився творчістю україно-канадського дуету Ummagma.
Більш того, музикант вирішив зробити оригінальний ремікс на трек «Lama», який увійде в новий міні-альбом Ummagma «LCD».
Після того, як Гатрі почув композицію «Lama», учасник Cocteau Twins вирішив додати в неї власних гітарних партій і зробити пісню «ще більш атмосферною".
 «У Шони чудовий тембр! Здорово знову працювати з жінкою-вокалістом. Ummagma володіє великим потенціалом, тому мені було вдвічі приємніше працювати з ними», - сказав Гатрі.
Зазначимо, що цю пісню високо оцінили також в британській пресі, зокрема, у провідному музичному журналі Clash Music.
«Lama» існує в альтернативному вимірі звукових текстур, які купають вас в ніжних хвилях, а потім відступають назад у звучний, сутінковий світ зникаючих парових треків звуку і вокалу... Це звук, який Гатрі і його колеги з Cocteau Twins створювали та вдосконалювали з 1980 років», - пише видання.
Крім того, журнал The Wire Magazine включив композицію в список «треків цього місяця, які ви повинні почути» (компакт-диск «Wire Tapper» йде в комплекті з номером журналу).
https://soundcloud.com/ummagma/lama-robin-guthrie-mix
Відзначимо, що новий реліз Ummagma, крім реміксу від Робіна Гатрі, включає в себе і спільну роботу з Діном Гарсією з легендарної групи Curve.
«Я виросла, слухаючи Cocteau Twins, Curve і подібні групи, а потім відкрила їх своєму чоловікові – він дізнався про них пізно, так як народився в СРСР. Нам дуже приємно, що Робін Гатрі і Дін Гарсія внесли свою лепту в кілька наших треків», - зазначила вокалістка Ummagma Шона Макларнон.
EP «LCD» вийде одночасно на двох лейблах - Somewherecold Records (США) і Label Obscura (Канада).
Нагадаємо, що Ummagma - це українсько-канадський дует Олександра Кретова з Кременця Тернопільської області і Шони Макларнон з Юкона. Після першої зустрічі в Москві, вони переїхали в Україну під час Помаранчевої революції і створили студію звукозапису в Кременці.У 2013 році Ummagma виграла «Альтернативне  Євробачення» на британській незалежній радіостанції Amazing Radio, представляючи Україну серед 23 країн.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення