В Почаєві розпочинаються урочистості

Сьогодні у Почаївській Свято-Успенській лаврі на Тернопільщині розпочинаються урочистості з нагоди свята преподобного Іова Почаївського, яке припадає на 19 травня.

Після закінчення вечірнього богослужіння, о 19 год., мощі святого перенесуть із Печерного храму монастиря до Свято-Успенського собору.
Хресний хід пройде вулицями міста, навколо стін обителі.
Святкові богослужіння відправлятимуться у четвер та п’ятницю.
Під час Утрені всі бажаючі зможуть прикластися до святих мощей і будуть помазані святим єлеєм.
У п’ятницю, 19 травня, після пізньої Літургії, яка служитиметься о 9 год. в Свято-Успенському соборі, мощі перенесуть в Печерний храм, де вони постійно перебувають.
Преподобний Іов (Залізо; ХVII ст.) був ігуменом Почаївського монастиря, аскет, просвітитель, автор збірки моральних порад і настанов «Бджола Почаївська».
Народився в Галичині; десятирічним хлопчиком прийшов в Угорницький монастир, в 12 років прийняв чернецтво, в 30 – велику схиму.
Понад два десятиліття очолював Дубенський Хресний монастир, займався просвітництвом. Згодом прийшов до гори Почаївської.
На запрошення місцевих ченців очолив Почаївський монастир, ввів чернецький статут, почав розвиток обителі, заснував друкарню. Написав кілька робіт на захист Православ’я.
Спочив у 100-річному віці. Мощі відкриті 28 серпня 1833 року.
Джерело: Тернополяни

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення