На Кременеччині відкрили туристичний сезон 📷

На Кременеччині відкрили туристичний сезон: нові ідеї фонтанують і приваблюють креативом.

Нещодавно Кременецький краєзнавчий музей, спільно з Державним історико-культурним заповідником м. Дубно, презентували новий туристичний продукт краю під промовистою й гостро-цікавою назвою «Загадкова Волинь»...
Представники туристичних операторів із Києва, Львова, Житомира, Рівного, Тернополя, Волочиська брали участь у презентації «Загадкової Волині». Опісля зустрічі в Рівненській облдержадміністрації, за участі заступника голови ОДА С. Богатирчук-Кривко, туроператори та журналісти попрямували з м. Рівне до м. Дубно на початок екскурсій у Тараканівський форт. Після оглядин мурів форту, на учасників презентації чекав неймовірно-цікавий Дубнівський замок, де відбулося велике театралізоване, нічне дійство зі смолоскипами, фуршетами, забавами та фаєр-шоу, по завершенні котрого автобус із гостями вирушив до готелю «Старе місто» в нашому Кременці.
Зранку учасників презентації зустрів Кременецький краєзнавчий музей, котрий здивував гостей майстер-класами з писанкарства та виробів із глини, а також своєю оглядовою екскурсією. Яскраві враження після відвідин нашого музею, підсилив видовищний архітектурний ансамбль, гордість та окраса нашого міста – Єзуїтський колегіум, де в славнозвісній концертній залі Гуго Коллонтая Яна Мацюк й Інна Бендасюк виконали для присутніх декілька фортепіанних композицій Ф. Шопена та М. Вериківського. 
Упродовж дня, в насиченій програмі, учасники відвідали Замкову гору, Кременецьку санну трасу, Свято-Успенську Почаївську лавру. А на завершення на гостей очікувала дружня вечеря на лоні мальовничої природи околиць Кременеччини, де була нагода підбити підсумки туристичного потенціалу краю та окреслити перспективи співпраці.
Організаторами такого нового туристичного продукту виступили двоє директорів установ міст Кременець та Дубно: Андрій Левчук – від Кременецького краєзнавчого музею і Леонід Кічатий – від Державного історико-культурного заповідника м. Дубно.
Тур вихідного дня розрахований для мешканців України на два дні відвідин нашого краю з однією ночівлею, на кшталт туристичних послуг у європейських країнах. Організатори сподіваються залучити нових туристів у наш регіон та мають велике бажання в майбутньому реагувати на потреби туристичного ринку України, вдосконалюючи свої послуги.

Звідки виникла така ідея, розповів директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук:

Налагоджуючи співпрацю нашого музею з Дубенським заповідником, я був здивований щорічним відвідуванням тамтешнього замку туристами, кількість яких постійно збільшується. На підставі цього й виникла ідея об’єднати зусилля двох установ у рамках реалізації проекту «Загадкова Волинь». Такі чинники, як зручне, сусіднє географічне розташування наших міст, чимало спільної історичної спадщини, малорозвинений готельний бізнес у м. Дубно, на мою думку, є запорукою реалізації цього проекту».

Які Ваші враження від спілкування із запрошеними туристичними операторами? Що їх зацікавило найбільше?

Передовсім, було цікаво почути думки про наш Кременецький краєзнавчий музей, адже я сьогодні багато своїх зусиль спрямовую на те, аби музей отримав більше відвідувачів та надходжень. Виявилося, що сучасному туристові не дуже цікава повна екскурсія нашим музеєм, котра за часом складає від 45-ох до 60-ох хвилин, а набагато краще мандрівники сприймають невелику оглядову екскурсію залами, котра зосереджується на основних, цікавих експонатах та моментах нашої історії, десь за обсягом часу 20-30 хвилин. Ми з колективом музею вже сьогодні працюємо над цим. Також  хочу зазначити, що приємно було почути підтримку на адресу майстер-класів нашого музею. Ми вже сьогодні маємо платні замовлення і плануємо значно розширювати спектр та тематику платних майстер-класів. А це для нас дуже добре!
На підтримку музей буде очікувати від тур-операторів у проведенні фестивалю автентичної кухні Кременеччини. Сьогодні активно ведемо перемовини й здійснюємо оптимальні розрахунки. Це все в розрізі діяльності нашого музею. А загалом професіоналам туристичної галузі цікаві нові продукти, котрі вони можуть запропонувати своїм клієнтам, тому вони з радістю вказують на наявні недоліки, надають свої пропозиції та діляться інформацією. Від презентації мають багато приємних вражень, але нам усім важливі результати співпраці, тому попереду в нас – іще дуже багато роботи.

Хто долучився до організації заходу?

Хочу подякувати на шпальтах газети «Діалог» насамперед усім тим, хто брав участь і долучився до проведення презентації туру вихідного дня «Загадкова Волинь», а також за сприяння – Кременецькій міській раді та міському відділу культури й туризму (начальник – Ганна Бобровська), директорові Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника Вадиму Микуличу, депутатові Кременецької міської ради Анатолію Герасимчукові.
Окрему подяку за допомогу в проведенні дійства складаємо наказному отаманові, генерал-хорунжому Тернопільського обласного коша Українського козацтва та козацько-десантного осередку імені Дмитра Байди Вишневецького Володимирові Мосейку, а також отаманові Кременецького осередку Українського козацтва Миколі Пилипчуку й відомому фотохудожникові Олександру Харвату із м. Рівне за світлини.
null
null
null
null

Ірина  КОЛЕСНИК, репортер газети «Діалог» (м. Кременець)

Джерело: tenews.org.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення