Святий Амфілохій стане покровителем українського війська?

Святий Амфілохій Почаїський стане покровителем українського війська.

Голова управління військового духовенства Української Православної церкви Київського Патріархату митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, перебуваючи у Малій Іловиці Шумського району на урочинах з нагоди 15-річчя канонізації преподобного Амфілохія Почаївського, заявив про те, що великий подвижник та український святий ХХ століття може стати покровителем українського війська. 
Поспілкувавшись із військовими священиками Київського Патріархату, можливо, ми прийдемо до висновку, що він буде нашим покровителем. Попросимо, щоби Священний Синод дав нам на це дозвіл, – сказав митрополит Іоан, звертаючись до прочан, які прибули на святкові заходи на батьківщині преподобного Амфілохія. – У католиків і протестантів покровителем війська є святий преподобний Мартин, а нам ближчий наш український святий преподобний Амфілохій, який проявив себе як капелан Української Повстанської Армії і є чи не найкращим покровителем для українських священиків, які допомагають нашим теперішнім захисникам батьківщини. 
Голова управління військового духовенства висловив сподівання, що наступного року до Малої Іловиці на Шумщині буде організоване паломництво українських військових священиків до Амфілохія як до свого небесного покровителя, патрона, який молитиметься за всіх військових священиків, тих, які трудяться у Збройних Силах, Національній гвардії, прикордонній службі, в силових структурах, добровольчих батальйонах. Митрополит Іоан подякував архієпископу Нестору за запрошення на заходи з нагоди вшанування українського святого – преподобного Амфілохія. 
Вдячний владиці Нестору за те, що я маю змогу як керівник управління військового духовенства помолитися до цього справді бойового капелана преподобного покровителя нашої церкви. Нехай за його молитвами наші військові священики будуть мати ту ревність, яку він мав за спасіння пастви, і наші воїни матимуть за його молитвами ту Божественну допомогу, щоб за будь-яких обставин завжди виходити переможцями над видимими і над невидимими ворогами, – сказав митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. 
Нагадаємо, 12 травня на малій Батьківщині преподобного Амфілохія Почаївського відбулися урочини з нагоди вшанування українського святого.
Джерело: tenews.org.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення