На Кременеччині сказ! Накладено карантинні обмеження

Через небезпеку сказу в Кременецькому районі на одне село вирішено накласти карантинні обмеження, а ще три під загрозою.

У Кременецькі РДА проведено позачергове засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії. В порядок денний внесено одне питання - відкритя неблагополучного пункту щодо сказу с. Попівці.

Комісія одностайно вирішила:

  1. Оголосити неблагополучним щодо захворювання на сказ і накласти карантинні обмеження на с. Попівці. Термін виконання- негайно.
  2. Вважати  загрозливими на сказ с. Весела ,с. Н.Кокорів, с. Ст Кокорів та польові і лісові угіддя, прилеглі до сіл.
  3. УДПСС в Кременецькому районі  розробити план заходів по оздоровленню від сказу тварин на території карантинних та загрозливих зон. Термін виконання до 13.03.2017р.
  4. Затвердити заходи щодо ліквідації сказу в с. Попівці. Термін виконання  до 13.03.2017р.         
  5. Виконкомам сільських і міських рад посилити проведення профілактичних заходів по боротьбі зі сказом в усіх населених пунктах району, організувати контроль за дотриманням правил утримання собак і котів в населених пунктах району. Термін виконання  – постійно.
  6. Головному лікарю  РКЛ посилити контроль за наданням антирабічної допомоги громадянам. Термін виконання - постійно.
  7. УДПСС в Кременецькому районі вивчити питання можливості закупівлі  пневматичної рушниці за рахунок коштів міського бюджету. Термін виконання– до наступного засідання ДНПК.
  8. Мисливцям району  дотримуватись заходів особистої безпеки при розділці добутих диких тварин. Термін виконання – постійно.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення